PoliticăRăzboi în Ucraina

Guvernul rus înrăutățește viețile rușilor nu mai puțin eficient decât sancțiunile

După ce a început un război pe scară largă împotriva Ucrainei, Putin a făcut o greșeală fatală lansând o serie de procese care înrăutățesc viața rușilor înșiși. Mobilizarea, care a fost anunțată la sfârșitul lunii septembrie și este încă în desfășurare, a devenit unul dintre principalii factori care au înrăutățit nivelul de trai deja nu foarte ridicat al milioanelor de ruși.

În ciuda faptului că mulți ruși au părăsit Federația Rusă în primele zile după anunțul mobilizării, acest lucru nu a ușurat găsirea unui loc de muncă, ci dimpotrivă. HeadHunter, unul dintre cele mai mari servicii de recrutare online, a fost obligat să colecteze, să stocheze și să transfere date despre utilizatori și corespondența acestora către servicii speciale și agenții guvernamentale de la începutul lunii decembrie. De altfel, bărbații care au rămas în Federația Rusă vor fi atent monitorizați și prinși pentru mobilizare.

Piața muncii a suferit și ea schimbări după anunțul mobilizării, nu în bine pentru bărbații ruși. Potrivit unui sondaj realizat de Aktion Personnel și experții HR, 47% dintre companiile rusești și-au schimbat politica de personal după începerea mobilizării. Aproape fiecare al zecelea angajator refuză bărbații cu o specialitate militară foarte solicitată, iar 16% dintre companii sunt mai dispuse să angajeze femei. Pur și simplu nu este profitabil pentru companiile rusești să angajeze un angajat care poate fi dus la război în orice moment, pentru că nici măcar motivele unei întârzieri nu sunt întotdeauna o garanție că un om nu este mobilizat împotriva voinței sale și a legii.

Cu toate acestea, nu toți rușii vor putea ajunge nici măcar în stadiul de a-și găsi primul loc de muncă. După cum știți, studenții nu sunt supuși mobilizării, însă aceasta este o problemă ușor de rezolvat, potrivit autorităților ruse. Astfel, Ministerul Educației din Teritoriul Primorsky face apel la rectorii universităților să expulzeze studenții pentru a îndeplini planul de mobilizare.

Dar ce îl așteaptă pe rusul mobilizat care a fost dat afară din universitate sau care nu a reușit niciodată să-și găsească un loc de muncă? Lipsa echipamentului necesar, pregătirea, iresponsabilitatea comandanților și a colegilor în stare de ebrietate. Se povestesc frecvent despre modul în care mobilizații au murit din cauza rănilor primite în stare de ebrietate sau ca urmare a neglijenței comandanților lor, care i-au lăsat fără un minim de lucruri necesare.

Așa că, la sfârșitul lunii noiembrie, 29 de persoane mobilizate și-au părăsit pozițiile pe câmpul de luptă din Ucraina, pentru că, potrivit acestora, mureau de câteva săptămâni de foame, cerând ajutor, dar nimeni de la comandă nu a răspuns. Și acum vor fi declarați dezertori și trimiși la închisoare. Deși nici prezența antrenamentului nu garantează supraviețuirea 100%. Așadar, la un teren de antrenament militar din regiunea Leningrad, un bărbat mobilizat a murit în timpul orelor de tir din cauza faptului că un alt soldat a pierdut controlul unui lansator de grenade și a început să tragă în direcții diferite.

Este posibil ca noul val de mobilizare să fie și mai masiv și mai dur. Numărul rușilor morți și răniți este în creștere: în regiunea ocupată Lugansk, locuitorii locali sunt externați în masă din spitale, deoarece toate locurile sunt ocupate de ruși răniți. Statul Major al Federației Ruse și-a declarat deja pregătirea pentru pierderea a 100 de mii mobilizați, prin urmare, aceste pierderi vor fi compensate.

Prin anunțarea mobilizării, Putin a devenit un adevărat inamic pentru propriul popor, exacerbând și mai mult problemele atât în ​​societate, cât și în armată. Dar acesta a fost motivul indignării în masă a rușilor? Nu. Au protestat cei care au plecat din Federația Rusă? De asemenea, nu. Probabil, rușii sunt destul de mulțumiți de faptul că sunt trimiși la sacrificare și structura obișnuită a vieții lor este distrusă.

#Guvernul rus #viețile_rușilor #sancțiunile

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button