Societate

Hotelul din Dubai care va aduce Luna pe Pământ: Cum arată proiectul care ar eclipsa tot ce s-a construit până acum

O serie de hoteluri gigantice care vor arăta precum Luna urmează să fie construite în următorii ani în mai multe locații de pe glob, prima dintre acestea fiind Dubai. Antreprenorii din turismul spațial caută soluții diverse și inedite pentru a satisface curiozitatea și nevoia de aventură a tuturor celor care vor să experimenteze un alt tip de vacanță, transmite sursa.

În acest context, compania Moon World Resorts vine cu proiectul pe care l-a numit Luna, care va include o serie de hoteluri gigantice care să arate precum Luna. Fiecare dintre ele va avea o înălțime de 224 de metri și o circumferință de aproximativ 622 de metri, în funcție de locație și de planurile care vor fi aprobate, iar suprafața va avea aspectul suprafeței Lunii.

Antreprenorul canadian a declarat pentru CNN că ideea i-a venit deoarece Luna este un „brand ultra-cunoscut”: „Șapte miliarde și jumătate de oameni îl știu, toată lumea îl iubește”.

Fiecare resort va fi în fapt „o destinație foarte luxoasă și contemporană, complet integrată, cu o mulțime de componente pe care turiștii se așteaptă să le găsească acolo – centre de conferințe, restaurante, centre spa, etc. O serie de hoteluri gigantice care vor arăta precum Luna urmează să fie construite în următorii ani în mai multe locații de pe glob.

Planurile prezentate de arhitecți prezintă interioarele resortului în stilul unei nave spațiale, în care turiștii să aibă acces la diverse activități de divertisment tematice.

Proiectul vine cu „provocări tehnice extraordinare”, spun arhitecții. În timp ar urma să se construiască patru astfel de resorturi, unul în America de Nord, unul în Europa, unul în Orientul Mijlociu și Africa de Nord și unul în Asia.  Emiratele Arabe Unite și, în special, Dubai, au fost identificate de companie ca fiind „favorite” pentru deschiderea primului resort.

Motivul este că Dubai este foarte popular din punct de vedere turistic și găzduiește o mulțime de proiecte de infrastructură. Compania se așteaptă ca, în urma unei investiții de 5 miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2022, primul resort să fie gata peste cinci ani, în 2027. „Oamenilor le place planurile, randările, să își dea seama cum ar urma să fie. Dar cred că mulți oameni vor fi entuziasmați când se vor uita de fapt la cea mai mare sferă din lume. Asta într-adevăr va fi uimitor”, a declarat coordonatorul de proiect.

Cât costă să mergi „ca pe Lună”

Turismul spațial oferă în prezent prețuri inaccesibile pentru majoritatea clienților interesați. Virgin Galactic, de exemplu, a început să vândă bilete pentru călătorii suborbitale cu 450.000 de dolari.

Henderson dă asigurări că Moon World Resort va aduce tarife mult mai mici – de exemplu, turiștii ar putea plăti 500 de dolari ca să trăiască experiența de a păși pe Lună.

Deși costurile pot bloca multe proiecte futuriste la faza de concept, antreprenorul stabilit în Canada spune că modelul licenței este viabil. „Scopul pentru un licențiator cum suntem noi este să găsească un licențiat. Iar când îți asiguri licențiatul, atunci ai banii pentru proiectele care există deja, fiindcă nu vorbim de companii mici, vor fi companii internaționale mari”, a explicat el.

Acesta speră că până la sfârșitul acestui an va avea primul licențiat care ar urma să investească cinci miliarde de dolari. Dacă îi va ieși această mișcare, deschiderea primului hotel selenar ar urma să aibă loc peste cinci ani, în 2027.

#Hotel_Luna #Dubai #proiectul nou #turism

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button