Politică

Igor Dodon a felicitat Rusia cu ocazia Zilei Naționale: Împărtășim aceleași valori

Fostul președinte Igor Dodon a venit cu un mesaj de felicitare pentru Rusia, care astăzi, 12 iunie, sărbătorește Ziua Națională.

Dodon a scris că poporul moldovenesc și cel rus sunt apropiate sufletește și R. Moldova trebuie să revină la parteneriatul strategic, în contextul în care Rusia de un an duce un război în Ucraina, transmite Știri.md.

De asemenea, fostul președinte este convins că majoritatea cetățenilor Moldovei sunt în favoarea prieteniei și cooperării cu Rusia.

„Poporul moldovenesc și rus sunt apropiate sufletește. Împărtășim aceeași credință, aceleași valori, aceleași viziuni asupra educației, familiei și culturii. Umăr la umăr am luptat împotriva fascismului și împreună am învins. Au existat etape diferite în relația de secole a țărilor noastre, dar majoritatea covârșitoare a cetățenilor Republicii Moldova a fost întotdeauna, este și sunt sigur că va continua să fie în favoarea prieteniei și cooperării cu Rusia.

Cu prilejul acestei sărbători, le doresc rușilor bunăstare și prosperitate. Sunt convins de necesitatea revenirii parteneriatului strategic cu Rusia în toate domeniile de interes pentru Republica Moldova”, se arată în mesajul scris de Igor Dodon.

Potrivit unui decret prezidenţial, semnat în 1992, de primul preşedinte al Federaţiei Ruse, Boris Elţîn, ziua de 12 iunie a fost decretată zi de sărbătoare naţională – Ziua Independenţei Rusiei.

Amintim că Parlamentul Republicii Moldova condamnă brutalitatea războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei. Declarația cu privire la agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei a fost adoptată de Legislativ la data de 2 martie 2023.

#Igor_Dodon #Rusia #Ziua_Națională

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button