Analize și opiniiPolitică

Igor Dodon anunță că opoziția este în căutarea unui „candidat unic”, împotriva Maiei Sandu, la viitoarele prezidențiale

Partidul Socialist (PSRM) negociază cu unele partide extraparlamentare în vederea desemnării unui singur candidat la alegerile prezidențiale împotriva actualei șefe de stat, Maia Sandu. Igor Dodon, a declarat acest lucru într-un mesaj video pe Facebook, transmite sursa.

„Vreau să confirm că comunicăm cu multe partide extraparlamentare. Am discutat personal această problemă în ultimele săptămâni cu liderii mai multor partide, nu le voi numi, este greșit, dar căutăm pentru un singur candidat care să obțină sprijinul partidelor cu cele mai mari șanse de a ajunge în următorul parlament”, a spus Igor Dodon.

El a asigurat că participarea sa la alegeri nu este o prioritate pentru PSRM și pentru el personal.

„Am spus deja: să ne hotărâm un candidat, iar eu îl voi sprijini. Sarcina numărul 1 este să salveze țara de la Maia Sandu. Și ea va pierde aceste alegeri, sunt sigură de asta”, crede socialistul.

El nu a numit numele presupușilor concurenți pe care opoziția i-ar putea susține ca „candidat unic”. Dar el a remarcat că va trebui să fie susținut de partide cu o adevărată greutate politică, care au șanse de a intra în parlament.

„Nu suntem egoiști. Igor Dodon era deja președinte și participarea lui Dodon la alegeri nu este o prioritate pentru noi”, a spus politicianul despre sine la persoana a treia.

Actuala Președintă a Republicii Moldova, Maia Sandu, al cărei mandat expiră la sfârșitul acestui an, a anunțat planurile pe 24 decembrie 2023 de a candida din nou la alegerile prezidențiale. Alegerile sunt planificate a fi organizate împreună cu un referendum naţional privind vectorul politicii externe al Republicii Moldova.

Maia Sandu a preluat funcția de președinte al Republicii Moldova în decembrie 2020, învingându-l în turul doi pe fostul președinte Igor Dodon. Următoarele alegeri prezidențiale din Moldova sunt programate pentru noiembrie 2024.

#Dodon #Sandu #candidat_unic #alegeri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button