Analize și opiniiPolitică

Igor Dodon, către cetățeni: Compensații nu sunt și nici nu vor fi

Socialistul Igor Dodon consideră că cetățenii nu vor primi compensații la facturi iarna aceasta.

Ba mai mult, acesta susține că autoritățile au pus la cale o schemă prin care vor să-i scurgă de bani pe cetățeni, transmite Știri.md.

„Vin deja facturile la energie și gaz. Mulți cetățeni mă întreabă de ce nu vin compensațiile. Compensații nu sunt și nici nu vor fi, deoarece bani nu sunt. De ce nu sunt bani? Deoarece nu avem economie, ăștia au distrus totul.

Guvernanții țin tariful la gaz cu 17-18 lei, pe când sunt companii private care sunt gata să-l livreze cu 10 lei. 

Este o schemă pusă la cale de acești băieți (guvernanți). Prin decizia CSE au fost transmise în locațiune, către Vestmoldtransgaz, rețelele gazoductului din R. Moldova. Le-au luat de la Moldovagaz și le-au transmis la o companie unde românii dețin 75% și 25% BERD. Acum toate rețelele sunt în gestiunea lor.

Partea cea mai interesantă este faptul că, după ce au transmis gazoductele, această companie a solicitat majorarea tarifelor pentru transport. Dacă în 2020 acest tarif era de 32 de lei, acum tariful este de 441 de lei”, a declarat Dodon.

Amintim că, la data de 22 noiembrie, Guvernul a aprobat volumele maxime și prețurile compensate la energia electrică, termică și gaze naturale pentru consumatorii casnici.

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, atribuirea categoriei de vulnerabilitate energetică s-a efectuat automat de către sistemul informațional, începând cu data 26 noiembrie. Cetățenii pot vizualiza categoria atribuită în cabinetul personal, în primele zile ale lunii decembrie.

Pe 5 decembrie, platforma online compensatii.gov.md a adus la cunoștința publicului categoriile de vulnerabilitate energetică în cadrul programului de compensații pentru consumatorii moldoveni.

La sfârșitul lunii noiembrie, în sistemul de compensații la plata resurselor energetice au depus cereri peste 720.000 de gospodării.

Așadar, persoanele care au fost incluse în categoria primară și fără vulnerabilitate vor achita același preț pentru gazele naturale.

#Dodon #cetățeni #compensații

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button