Politică

Reuniune trilaterală la București: Când se vor întâlni și despre ce vor discuta Maia Sandu, Klaus Iohannis și Olaf Scholz

O reuniune trilaterală va avea loc pe 3 aprilie, la București. Cancelarul german, Olaf Scholz va efectua o vizită în România, unde va discuta cu președintele român, Klaus Iohannis, și cu președinta Maia Sandu, transmite sursa.

Reuniunea pe care o va găzdui liderul român are ca obiectiv consolidarea sprijinului în toate domeniile pentru asigurarea rezilienței, a stabilității și a securității Republicii Moldova și pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova.

„Discuțiile vor transmite un mesaj clar privind continuarea sprijinului ferm și neabătut din partea partenerilor Chișinăului, în special în condițiile în care Republica Moldova este supusă unor presiuni hibride sistematice, inclusiv unor tentative de subminare a ordinii constituționale”, se arată într-un comunicat al Președinției din România.

În cadrul întrevederii va fi discutat, totodată, sprijinul pentru avansarea integrării europene a Republicii Moldova, „singura opțiune capabilă să asigure un viitor democratic, prosper și stabil pentru cetățenii săi”.

#Sandu #Iohannis #Scholz

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button