EconomiePoliticăSocietate

Igor Grosu: „La o anumită etapă trebuie să asistăm și la un asemenea exercițiu-remanieri guvernamentale”

Liderul partidului de guvernare, Igor Grosu, recunoaște că unele domenii din Executiv sunt sub așteptările cetățenilor și ale deputaților. Șeful Legislativului spune că, în curând, prim-ministrul Natalia Gavrilița va veni cu o evaluare a echipei guvernamentale, iar la o anumită etapă vom asista și la exercițiul remanierilor în Executiv.

Președintele Parlamentului spune că perioada de grație pentru miniștrii din cabinetul Gavrilița a expirat, iar în curând urmează să fie evaluată activitatea fiecărui minister, potrivit sursei.

Igor Grosu spune că premierul Natalia Gavrilița va face această evaluare și nu exclude posibilitatea demiterii unor membri ai Executivului.

Este corect ca la o anumită etapă să se facă o evaluare a membrilor Guvernului. Este pauză de 100 de zile când toți se abțin să critice Guvernul, dar ulterior vine un moment când trebuie să evaluezi activitatea. Cred că doamna prim-ministru va face asta. Va face o evaluare a domeniilor, sunt domenii unde lucrurile merg repede, sunt domenii unde lucrurile ar putea merge mai repede. E firesc la o anumită etapă să se pună întrebări. La fracțiune invităm periodic miniștrii. Sunt proiecte pe care le preia fracțiunea, nu le propune Guvernul, pentru că astfel scurtăm calea. La o anumită etapă trebuie să asistăm și la un asemenea exercițiu (remanieri guvernamentale) ”, a spus Igor Grosu în cadrul emisiunii „Prime Time” de la PrimeTV.

Președintele PAS a evitat să spună activitatea căror ministere nu se ridică la nivel așteptărilor majorității parlamentare, care a investit acest Guvern, menționând că decizia aparține prim-ministrului. În schimb, Igor Grosu a venit cu laude pentru echipa Ministerului Sănătății și pentru cea a Ministerului de Interne.

Noi avem discuții la fracțiune despre domeniile care nu prea funcționează, dar ar fi bine ca acest lucru să-l spună prim-ministrul. Dar în condițiile actuale, echipa guvernamentală, cu toate așteptările noastre legitime de a face mai mult, a făcut lucruri extraordinare. În domeniul sănătății, s-a ținut piept, s-a rezistat, unele decizii privind restricțiile impuse, au redus incidența cazurilor de infectare. Ministerul de Interne a făcut lucruri bune în felul cum a gestionat criza refugiaților. În condițiile actuale foarte complicate, le mulțumesc membrilor Guvernului. Dar prim-ministrul trebuie să vină cu o evaluare”, a mai spus președintele Parlamentului.

Ideea necesității remanierilor guvernamentale prinde contur în societate, fiind invocată atât de reprezentanții opoziției, cât și de cei ai guvernării.

Anterior, fostul prim-ministrul Ion Sturza a menționat că Ministerul Economiei, Ministerul Agriculturii și cel al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale ar necesita o altă conducere.

#evaluare #Natalia_Gavrilița #Igor_Grosu #remanierile_guvernamentale

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button