Politică

Igor Grosu s-a întâlnit cu Regina Margareta a II-a a Danemarcei: „Am construit, în 30 de ani, relații bilaterale puternice”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut miercuri, 7 septembrie, o întrevedere cu Majestatea Sa Regina Margareta a II-a a Danemarcei. Discuțiile au avut loc la reședința oficială a familiei regale daneze, Palatul Fredensborg, transmite sursa.

Șeful Legislativului și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul danez oferit țării noastre de-a lungul anilor, menționând că în 2022 acest lucru s-a simțit și mai tare. 

Grosu a apreciat faptul că Danemarca a fost alături de Republica Moldova, din primele zile de când Rusia a invadat Ucraina, oferind loturi cu ajutoare umanitare, inclusiv șapte ambulanțe în valoare de peste 100 mii de euro. 

De asemenea, țara noastră a fost susținută în demersul de obținere a statutului de țară candidată pentru aderarea la UE. 

„Cu certitudine, Republica Moldova și Danemarca au construit, în 30 de ani, relații bilaterale puternice pe care dorim să le dezvoltăm în continuare, spre binele oamenilor din țările noastre”, a fost mesajul transmis de spicherul Parlamentului Reginei Danemarcei.

În cadrul întrevederii, Igor Grosu a felicitat-o pe Regină pentru succesele pe care le are Danemarca în diferite domenii, în mod special în sfera energetică. 

„Experiența daneză este foarte utilă pentru Moldova, care este la început de cale în această privință”, a menționat șeful Legislativului.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, efectuează o vizită oficială în Regatul Danemarcei, în perioada 5-8 septembrie 2022.

#Igor_Grosu #Regina_Margareta #Danemarca #Moldova

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button