Politică

Ilan Șor recunoaște că a trimis tineri în Turcia

Ilan Șor recunoaște că a trimis tineri în Turcia, dar nu pentru a fi instruiți să provoace dezordini în masă, ci într-o scurtă vacanță, spune el.

Șor a anunțat despre asta, într-o postare pe Facebook, după ce ieri Serviciul de Informații și Securitate a confirmat că efectuează verificări în cazul mai multor persoane, care ar fi instruite peste hotare pentru a provoca destabilizări în masă. Formațiunea politică respinge însă orice asociere cu destabilizările în masă, care s-ar pregăti, transmite sursa.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, Ilan Șor a scris că cei 80 de tineri verificați ieri la Aeroport fac parte din mișcarea de tineret „Start”.

„Așa cum a inițiat în mod deschis diferite evenimente pentru tinerii din întreaga țară reuniți în platforma „Start”, tot așa am organizat deplasarea acestor tineri pentru câteva zile în Turcia, pentru ca ei să cunoască atracțiile turistice din această țară, să participe la manifestații sportive și intelectuale”.

A scris Ilan Șor. Între timp, ministra de Interne, Ana Revenco, declară că riscurile de destabilizare persistă, iar intensificarea controalelor la frontieră sunt o măsură de securitate națională. Mai mult, ea spune că oligarhii fugari susținuți de Rusia și-ar fi schimbat tactica, iar toate aceste acțiuni fac parte din războiul hibrid.

Ieri, un grup de aproximativ 80 de tineri moldoveni care se întorcea din Turcia a fost supus unor verificări minuțioase pe Aeroportul de la Chișinău. Potrivit unor surse, aceștia s-au aflat acolo trei zile, timp în care ar fi fost instruiți cum să provoace dezordini în masă. Aceleași surse ne-au mai spus că fiecare persoană ar avea un rol bine stabilit. De exemplu, un grup ar trebui să rupă cordoanele poliției în cadrul manifestației, iar alții să arunce cu diferite obiecte, inclusiv fumigene, pentru a destabiliza situația în rândul protestatarilor. Tinerii urmau să aducă și bani pentru finanțarea protestelor organizate de partidul fugarului Ilan Șor, dar s-a renunțat la acest plan, pentru a nu fi prinși la trecerea frontierei.

#Ilan_Șor #Turcia #tineri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button