PoliticăRăzboi în Ucraina

Un reprezentant al Grupului Wagner, armata privată a lui Putin, a încercat să ajungă în R. Moldova

Un reprezentant al structurii private militare din Federația Rusă Wagner ar fi încercat să ajungă săptămâna aceasta în Republica Moldova. Acesta a fost depistat la Aeroportul internațional Chișinău, iar polițiștii de frontieră nu i-au autorizat intrarea în țară. Informația a fost confirmată de Poliția de Frontieră în dimineața de 12 martie. În total, în ultimele 7 zile au primit refuz de intrare în țară 182 de străini și 46 de mijloace de transport, transmite sursa.

Potrivit Poliției de Frontieră, în ultimele șapte zile, la frontiera „verde” și în punctele de trecere a frontierei de stat au fost notificate 156 de evenimente, cu documentarea a 165 de persoane care au încălcat legislația frontalieră și migrațională a Republicii Moldova.

În punctele de trecere a frontierei, fluxul de persoane a constituit 229 635 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 63 332 traversări.

În perioada vizată, au fost declanșate 208 consemne, dintre care 11 consemne pe Interpol (persoane, mașini, documente) și 197 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

Au primit refuz de intrare în Republica Moldova 182 de cetățeni străini, dar și 46 de mijloace de transport.

„Atragem atenția că măsurile întreprinse, bazându-se pe analiza de risc și a informațiilor obținute în comun cu autoritățile naționale, inclusiv prin schimbul de informații cu partenerii internaționali, a permis depistarea în fluxul de pasageri, în punctul de trecere a frontierei de stat Aeroportul Internațional Chișinău a unui cetățean care a fost identificat ca și un posibil reprezentant al unei companii private militare din Federația Rusă (Wagner). Cetățeanului în cauză nu i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, fiind întors pe cale aeriană în statul de pornire”, a comunicat Poliția de Frontieră..

Amintim că pentru a exclude riscurile de securitate, în contextul stării de urgență în R. Moldova, dar și a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, în toate punctele de trecere a frontierei de stat sunt aplicate protocoale de securitate, ceea ce  presupune suplimentarea controlului trecerii frontierei de stat pentru călători, în special pentru cetățenii străini.

#Grupul_Wagner #Moldova #reprezentant

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button