EconomieRăzboi în Ucraina

„Impozite pe vieți omenești”. Cum plătesc afacerile rusești pentru mobilizarea lui Putin

Mobilizarea din Rusia a dat o lovitură gravă afacerilor. Antreprenorii pierd angajați, companiile suspendă procesele de lucru și, uneori, totul este despre închidere. Serviciul rusesc BBC a vorbit cu reprezentanții întreprinderilor mici și mijlocii despre modul în care mobilizarea parțială le-a afectat activitatea.

„Curieri în armată, clienți în străinătate! Acestea sunt obiectivele a tot ceea ce este planificat? Un eșec total!”, a scris pe Facebook, la începutul lunii octombrie, Alexey Goryachev, fondatorul companiei de pește Hot Fish.

Omul de afaceri se poziţionează drept apolitic. „În afara politicii este atunci când ești ocupat cu procesul de afaceri, astfel încât să nu ai timp pentru chaturi și canale nesfârșite”, a explicat el într-una dintre postări.

Totuși, în comentarii și la unele postări se vede clar că mai are o poziție politică. De exemplu, în august, Goryachev a publicat o postare în care spunea că viața continuă și cu o fotografie cu el însuși într-un tricou cu inscripția „Îți *** (scuip) în sancțiuni”.

În ultimele săptămâni, postările lui Goryachev, pe care le postează în fiecare zi, au devenit din ce în ce mai pesimiste. „Să mergem -28% față de anul trecut. Au ruinat totul!”, a scris Goryachev.

#mobilizare #criză #Rusia #economie

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button