InternaţionalRăzboi în Ucraina

„În anii 80, Orban era informator. Este posibil ca aceasta să fie o pârghie de presiune din partea Federației Ruse” -Ferenc Gelencher

Potrivit politicianului de opoziție, unii cred că documentele originale care confirmă posibilele activități ale lui Viktor Orbán sunt încă păstrate în Rusia.

„În anii ’80, Orban ar fi putut fi un informator. Poate că aceasta este o pârghie de presiune din partea Federației Ruse”

Există deseori acuzații potrivit cărora, în anii 1980, Viktor Orban, care este acum prim-ministru al Ungariei, ar fi putut fi un informator. O astfel de evoluție a evenimentelor ar putea explica influența Rusiei asupra lui Orban, a declarat Ferenc Gelencser, liderul partidului parlamentar de opoziție Momentum, într-un interviu acordat ZN.UA, Volodymyr Kravchenko.

„Deși nu există dovezi fără echivoc, există deseori acuzații că Viktor Orban ar fi putut fi informator în anii ’80. În timpul transformărilor de la începutul anilor ’90, Ministerul Afacerilor Interne din Ungaria a distrus o mulțime de documente interne. Dar sunt oameni care cred că originalele acestor documente sunt stocate în arhivele Rusiei și mulți sunt înclinați să creadă că aceste dosare sunt pârghia influenței Moscovei asupra lui Orban”, a spus Gelencher.

Acesta a reiterat că acest lucru nu poate fi afirmat fără echivoc. Dar un astfel de curs al evenimentelor ar explica multe.

„Pentru că, dacă aceste suspiciuni că Orban ar fi informator se dovedesc, ar însemna sfârșitul carierei sale… Tind să cred că acest lucru ar putea fi adevărat”, a adăugat Gellencher.

Ferenc Gellencher este convins că, sub actualul guvern maghiar, escaladarea este calea de consolidare a societății maghiare. Iar ceea ce se întâmplă astăzi în districtul Mukachevo din Zakarpattia nu este în interesul Ucrainei, al ucrainenilor și al maghiarilor din Zakarpattia. Potrivit acestuia, toate acestea sunt în interesul Federației Ruse și al guvernului ungar. Politicianul de opoziție a menționat că guvernul țării sale încearcă să se asigure că societatea maghiară nu se simte solidară cu Ucraina și cu ucrainenii.

#Orban #spionaj #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button