Politică

În comuna Bubuieci au loc alegeri repetate/ CEC a început tipărirea buletinelor de vot

Comisia Electorală Centrală a început vineri, 9 februarie, tipărirea buletinelor de vot pentru desfășurarea votării repetate pentru alegerea primarului comunei Bubuieci, municipiul Chișinău, din 11 februarie 2024, transmite sursa.

În total, vor fi tipărite 7 957 buletine de vot, dintre care 7 298 în limba română și 659 în limba rusă.

Lățimea unui buletin de vot este de 140 mm, iar lungimea de 217,5 mm, culoarea acestuia va fi roz. Costul unui buletin de vot este de 0,8 lei, iar valoarea totală a tirajului este de 6 301,94 lei.

Amintim că mandatul primarului din comuna Bubuieci a fost anulat. Decizia a fost luată astăzi de Comisia Electorală Centrală, după ce Curtea Supremă de Justiție a menținut decizia de a anula înscrierea în cursa electorală a candidatului MAN, Leonid Umaneț. 

După alegerile locale din noiembrie, Consiliul electoral Bubuieci a invalidat mandatul lui Umaneț, pe motiv că acesta nu ar avea studii generale complete – o condiție obligatorie pentru candidații la funcții elective.

Astfel, CEC a decis ca la data de 11 februarie, locuitorii comunei să iasă la alegeri repetate pentru funcția de primar. Pe buletinele de vot, însă, va lipsi numele candidatului Leonid Umaneț. 

Primarul de Bubuieci a candidat din partea Mișcării Alternativa Națională, iar primarul Ion Ceban a calificat scoaterea lui din cursă drept o comandă politică. 

#Bucuieci#alegeri_repetate#CEC

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button