Politică

Țările Trio Asociat: Republica Moldova, Ucraina și Georgia au semnat Declarația comună a Summitului Parteneriatului Estic

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat, alături de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și Prim-ministrul Georgiei, Irakli Garibashvili, Declarația comună a liderilor din țările Trio Asociat Declarația comună a Summitului Parteneriatului Estic. 

Totodată, alături de șefii de state și guverne ai Armeniei, Azerbaidjanului, Georgiei și Ucrainei, de liderii statelor membre UE, precum și de reprezentanții instituțiilor Uniunii Europene, Maia Sandu a adoptat Declarația comună a Summitului Parteneriatului Estic (PaE).

„Am reiterat determinarea noastră, susținută de voința puternică a popoarelor noastre, de a lucra pentru aderarea la Uniunea Europeană. În acest sens, solicităm UE să susțină alegerea suverană a statelor noastre, împreună cu toți pașii relevanți întreprinși de noi față de integrarea europeană, și să recunoască perspectiva europeană a Republicii Moldova, a Georgiei și a Ucrainei”, se spune în textul declarației Trio-ului Asociat.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button