Analize și opinii

În raionul Ocnița a fost finalizat proiectul de modernizare a sistemului de aprovizionare cu apă

Locuitorii din satul Bîrnova, r-nul Ocnița, au acces la apă datorită programului „Satul European”. Proiectul de amploare a costat peste 11 milioane de lei. Acesta a fost finanțat de Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

În cadrul proiectului au fost construite 26 km de rețea de apeduct și o stație de pompare a apei. Aceste măsuri au permis asigurarea accesului facil la apă potabilă pentru 950 de gospodării casnice, principalele instituții publice și pentru mai mulți agenți economici din localitate.

Directorul FNDRL, Mihail Croitoru, a menționat că astfel de proiecte sînt deosebit de importante pentru dezvoltarea satelor, deoarece contribuie la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din mediul rural, la crearea unor condiții mai bune și la modernizarea infrastructurii locale. „Proiectul din Bîrnova este o mare victorie, mai ales pentru săteni, pentru că acum ei au acces la unul dintre cele mai necesare bunuri – apă potabilă! De asemenea, este și un succes remarcabil și al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, care demonstrează astfel sprijinul și angajamentul său pentru dezvoltarea rurală și îmbunătățirea vieții cetățenilor”, a spus directorul. Pînă în prezent, proiecte similare au fost implementate cu succes și în alte 25 de localități din Moldova. Urmare a implementării acestor proiecte, au fost construite circa 130 km de rețele de alimentare cu apă, care oferă acces la apă pentru aproximativ 35 de mii de cetățeni.

#Proiecte #Ocnița

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button