Politică

Înainte de președinția sa la UE, Orban a scris despre declinul Uniunii Europene și și-a amintit de comuniști

Premierul ungar Viktor Orban, a cărui țară începe o președinție de șase luni a Consiliului UE la 1 iulie, a declarat că Uniunea Europeană este în declin, în timp ce oficialii de la Bruxelles îi amintesc de comuniști.

Orban a scris despre acest lucru într-un articol intitulat „Tradare și reproiectare”, care a fost publicat în publicația maghiară Magyar Nemzet pe 29 iunie, scrie European Pravda.

Orban, în materialul său extrem de critic adresat politicienilor și oficialilor europeni, a spus că Europa trece printr-o criză, iar „civilizația creștină, care este baza vieții noastre,” dispare.

„Uniunea Europeană este, de asemenea, în declin, ponderea economică globală a continentului a scăzut în mod constant și semnificativ în ultimele trei decenii. al guvernului maghiar convinge.

El a pus toate problemele pe seama birocrației de la Bruxelles, care, în cuvintele sale, „trăiește într-o bula” și a făcut multe greșeli politice grave în ultimii ani.

“Europa se apropie din ce în ce mai mult de un război din care continentul nu are nimic de câștigat și totul de pierdut. Totuși, vedem în fiecare zi că nu există nimic cu care să nu fie de acord – nimic nu este prea scump – când vine vorba de război. Birocrații de la Bruxelles vor acest război, îl consideră al lor și vor să învingă Rusia. Ard banii europenii pentru a sprijini Ucraina”, s-a plâns Viktor Orban.

El a acuzat Bruxelles-ul că ar fi lovit companiile europene cu sancțiuni și că a provocat milioane de cetățeni europeni să sufere dificultăți economice din cauza inflației.

“Totuși, birocrații de la Bruxelles au reușit, fără îndoială, un lucru: slăbirea statelor naționale și întărirea propriei puteri. Această elită îi aduce în minte pe (vechii) comuniști. Nu le pasă de interesele oamenilor, ci mai degrabă își impun propriile interese. Actuala lor obsesie este o tocană toxică de politici ecologice și o societate mixtă”, a spus șeful guvernului ungar.

În același material, Orban a numit acordul partidelor europene privind repartizarea funcțiilor de vârf în UE un „pact rușinos”.

Să vă reamintim că șefii de stat și de guvern ai Uniunii Europene au convenit asupra repartizării posturilor în bloc pentru următorul mandat politic. EuroPravda a scris despre acest lucru în detaliu într-un articol.

Ungaria își începe luni președinția de nord a Consiliului UE, având relații tensionate cu multe state membre și criticând în mod regulat Bruxelles-ul.

#Orban #UE #Bruxelles

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button