PoliticăRăzboi în Ucraina

Ungaria acuză Ucraina că apelează la provocări tot mai înfricoșătoare

Ungaria nu se va lăsa atrasă în războiul din Ucraina şi continuă să îndemne la încetarea focului şi la negocieri de pace, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Budapesta, citat de agenţia de presă MTI.

Mate Paczolay a reacţionat la remarci ale viceministrului de externe ucrainean Ievhen Perebîinis, care a spus într-un interviu acordat cotidianului slovac SME Svet că „Ungaria sprijină distrugerea naţiunii ucrainene”, transmite sursa.

Aceasta este o provocare evidentă, ca să nu mai vorbim de tonul înfricoşător. Nu vom lăsa pe nimeni să ne târască în război, continuăm să îndemnăm la încetarea focului şi la discuţii de pace”, a declarat Paczolay pentru MTI.

Ce a spus oficialul ucrainean

În interviul pentru SME Svet, Perebîinis a spus că Ungaria ajută direct Rusia prin „blocarea” sancţiunilor împotriva acesteia, adăugând că Ucraina este dezamăgită de atitudinea Ungariei. El a considerat că poziţia Ungariei conform căreia calea către pace presupune ca Ucraina să renunţe la rezistenţa împotriva Rusiei” este dezamăgitoare. El a spus că scopul preşedintelui rus Vladimir Putin este să invadeze toată Ucraina, precum şi „distrugerea naţiunii ucrainene”.

Aceasta, a insistat Perebîinis, înseamnă că „Ungaria sprijină distrugerea naţiunii ucrainene”.

#Ungaria #Ucraina #provocări

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button