Economie

Încasările Serviciului Vamal se ridică la peste 686 milioane de lei. Toți banii vor ajunge în bugetul de stat

În perioada 12 – 18 septembrie 2022, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 686,5 milioane de lei, mai mult cu 3,5% față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval, transmite sursa.

De către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 17,1 milioane lei, ceea ce reprezintă 2,5 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

Potrivit responsabililor, banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale.

Totodată, în perioada respectivă au fost perfectate 5977 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 82 281 de traversări, iar la capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 57 încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 209 mii de lei.

De menționat că, de la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 23,2 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 21,4 % față de încasările din intervalul corespondent al anului 2021.

#Serviciul_Vamal #încasările_ridicate #bugetul_de_stat

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button