Societate

Incendii de vegetație în ultimele 24 de ore: Peste 1000 de hectare de teren au fost stinse de pompieri

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au intervenit în 126 de situații pentru lichidarea a 1008 ha de vegetație uscată. Cele mai multe intervenții ale pompierilor au fost înregistrate în localități din raioanele Telenești, Cahul, Orhei, UTA Găgăuzia, dar și municipiul Chișinău, informează sursa.

Peste 60 ha de iarbă au fost cuprinse de flăcări la Răzeni Ialoveni, iar peste 50 ha de vegetație uscată au fost compromise la Tvardița, Ceadâr – Lunga.

De intervenția salvatorilor a fost nevoie și la Telenești, unde în apropiere de localitatea Codru, focul a mistuit un teren cu iarbă uscată de peste 40 ha.

La Călărași, Onișcani, pompierii au avut misiunea să lichideze arderea care se extindea pe o suprafață de 15 ha, iar la Orhei, Pelivan, focul a mistuit 9 ha de iarbă uscată. Peste 20 ha de vegetație au fost cuprinse de flăcări la Haragâș, Cantemir, iar pompierii au lucrat mai multe ore pentru a localiza focul.

În acest context, IGSU îndeamnă repetat oamenii să nu aprindă vegetația uscată și gunoiul menajer, întrucât în condiții de temperaturi ridicate, umiditate redusă și vânt orice scânteie se poate extinde cu rapid provocând incendii de proporții.

#incendii_de_vegetație #pompieri #IGSU

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button