Societate

Începând cu data de 19 decembrie șoferii din R. Moldova care se vor deplasa în România nu va mai trebui să stea în carantină

Grație unei decizii a autorităților din România, începând de duminică, 19 decembrie, șoferii de TIR, microbuze și autobuze din Republica Moldova care merg în România nu vor mai sta în carantină.

Decizia a fost aprobată vineri, la ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) din România, se spune într-un comunicat de presă al guvernului R. Moldova. De asemenea, exceptați de la carantină vor fi și conducătorii de autovehicule cu mai mult de 9 locuri pe scaune care asigură transport de persoane, dacă vor prezenta certificatul de vaccinare, testare sau actul care confirmă trecerea prin boală, se mai spune în comunicat.

Ziarul de Gardă amintește că noua decizie vine după ce la 14 decembrie Serviciul Vamal anunța că începând din acea zi toți transportatorii de pasageri și mărfuri, inclusiv cei vaccinați anti-COVID, vor fi obligați să prezinte rezultatul negativ al unui test RT-PCR la intrarea în România.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button