Societate

Mai multe școli din R. Moldova vor beneficia de acces gratuit la internet de mare viteză

Au fost selectate primele 30 de școli care vor fi conectate gratuit la internet de mare viteză în cadrul inițiativei „Internet Gigabit pentru școala ta”. Instituțiile vor avea acces gratuit la internet începând cu luna februarie curent.

Concursul a fost lansat în decembrie 2021 de Centrul Național de Inovații Digitale în Educație și compania StarNet, sub egida Ministerului Educației și Cercetării, în parteneriat cu USAID și Suedia, transmite sursa.

Pentru alte 20 de instituții de învățământ participante la concurs este evaluată posibilitatea tehnică de conectare, acestea aflându-se în apropierea ariei de acoperire a companiei StarNet.

Școlile beneficiare de internet sunt din localități urbane din regiunile de nord, centru și sud ale R. Moldova. De acces la internet de mare viteză vor beneficia în total  peste 18 mii de elevi. 

Proiectul „Internet Gigabit pentru școala ta” a fost lansat în decembrie 2021 și este o continuare a Memorandumului de Înțelegere „Susținerea conectivității și utilizarea tehnologiilor digitale în educație” semnat de Ministerul Educației și Cercetării, Proiectul Competitivității în R. Moldova, finanțat de USAID și Suedia, și de operatorii de servicii internet din  Republica Moldova.

Datele celui mai recent sondaj realizat, în  decembrie 2020 – ianuarie 2021, pe un eșantion de 1005 profesori beneficiari ai Programului Național de alfabetizare digitală arată că:

  • 76% din profesori nu au folosit mijloace TIC în predare până la pandemie;
  • 73% susțin că datorită instrumentelor digitale lecțiile au devenit mai atractive pentru elevi;
  • 82% au învățat să creeze conținuturi digitale proprii;
  • 82% nu vor mai reveni la metodele vechi de predare și vor continua să folosească mijloacele TIC în educație. 

#Moldova #școli #internet_mare_viteză #Gigabit_pentru_școala_ta #conectare_gratuit

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button