Război în Ucraina

Începutul contraofensivei forțelor armate ale Ucrainei

În urmă cu câteva zile, serviciul de presă al Marelui Stat Major al Ucrainei a confirmat oficial informația că armata ucraineană a lansat o contraofensivă în direcția Hersonului. În acest sens, armata a avertizat mass-media și populația să mențină un regim de încetare a focului pentru a nu interfera cu armata. Aceasta înseamnă că inamicul nu ar trebui să știe absolut nimic despre cursul contraofensivului. Pe baza acestui fapt, propaganda Kremlinului și așa-numitul IPSO s-au intensificat din nou pentru a discredita armata și autoritățile ucrainene. Serviciile de informații britanice au confirmat recent aceste informații, concentrându-se pe faptul că Rusia intenționează să încerce să slăbească credința și spiritul ucrainenilor pentru a semăna haos în interiorul Ucrainei. Declarațiile despre “eșecul contraofensivului” sunt auzite doar din mass-media rusă și, în același timp, mass-media mondială sprijină activ armata ucraineană, numind acțiunile sale eficiente și dinamice.

Eliberarea teritoriilor ocupate după 24 februarie este importantă pentru a returna Crimeea și Donbasul confiscate anterior de Rusia. Recent, în discursul său video, președintele Ucrainei V. Zelenski și-a anunțat intențiile de a returna aceste teritorii exclusiv prin mijloace militare. Această poziție a provocat controverse deoarece, din păcate, unii politicieni mondiali încă se tem de așa-numita “putere” a Federației Ruse, nedorind să o “înfurie”. Editorialistul Politico Jamie Dettmer a declarat că Ucraina se poate confrunta cu rezistența populației locale atunci când forțele armate ale Ucrainei intră pe teritoriul peninsulei anexate. Acest lucru ridică îndoieli, deoarece, pe lângă faptul că rezultatele fabricate ale referendumului ilegal din 2014, există încă suficiente motive care confirmă dorința crimeenilor de a se întoarce în portul lor natal. Timp de 8 ani, pe teritoriul peninsulei au avut loc nenumărate detenții și represiuni atât împotriva populației ucrainene, cât și împotriva populației tătare din Crimeea. În timpul autonomiei legitime a Ucrainei, Republica Crimeea a fost destul de independentă atât în ceea ce privește dezvoltarea culturală, cât și formarea bugetului său. Ca parte a Federației Ruse, oamenii se confruntă cu indiferența totală a Kremlinului față de problemele lor. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a ordonat Rusiei să readucă în școli studiul limbilor tătare ucrainene și crimeeane. În general, locuitorii Crimeei nu au primit nimic altceva decât podul Kerci și clădirile de dachas pentru guvernul Federației Ruse pe teritoriul lor. Se pune întrebarea: cât de mult din crimeenii inițiali sunt împotriva recâștigării statutului lor legitim în Ucraina, după ce au primit în schimb dezvoltarea și respectarea drepturilor omului? Prezența armatei ruse în Crimeea nu permite guvernului ucrainean să facă altfel. Întoarcerea acestui teritoriu prin mijloace militare este justificată. Jurnaliștii occidentali pro-ruși și propagandiștii Kremlinului pot striga cât de mult doresc despre lipsa de experiență a acestei decizii, intimidându-i cu izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial.

Toate acestea fac parte din IPSO, despre care au scris mulți experți și analiști internaționali.

Problema Crimeii a derutat orice “liberal” rus. Anexarea peninsulei a devenit unul dintre pilonii importanți ai propagandei Kremlinului. Întreaga lume înțelege că acest teritoriu este o parte integrantă a Ucrainei, la fel ca părțile ocupate din regiunile Donețk și Lugansk. Temându-se de ofensiva forțelor armate ale Ucrainei, deputații și oficialii ruși strigă deja că statutul așa-numitei “operațiuni militare speciale” ar trebui să devină “contraterorist”, fără a se obosi să se certe cumva.

Eliberarea cu succes a sudului țării va permite Ucrainei să se apropie și mai mult de continuarea aderării la NATO. Vicepremierul Y. Sviridenko a declarat că acest lucru este posibil până la sfârșitul războiului. Un astfel de scenariu înspăimântă Moscova, motiv pentru care acum FSB pune în funcțiune toate pârghiile posibile ale IPSO-ului său. Cu toate acestea, acest lucru este absolut lipsit de sens, deoarece întreaga lume înțelege și așteaptă cu nerăbdare victoria Ucrainei și revenirea teritoriilor ocupate la componența sa.

#contraofensivă_forțelor_armate #Ucraina #Rusia #NATO

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button