Analize și opiniiRăzboi în Ucraina

Odată cu venirea iernii, Rusia pregătește „scenariul sirian” în Ucraina: Occidentul trebuie să accelereze furnizarea către Ucraina a echipamentelor de apărare antiaeriană și apărare antirachetă

Rusia intenționează să folosească „scenariul sirian” în războiul cu Ucraina în viitorul apropiat, cu scopul de a provoca cât mai multe daune infrastructurii critice și civile ucrainene, mai ales în perioada de iarnă. Este vorba despre bombardarea infrastructurii civile cu rachete care se corelează cu tactica din Siria a generalului Serghei Surovikin, care a fost numit comandant al așa-zisului președinte rus Vladimir Putin în urmă cu o lună de la izbucnirea războiului.

În timpul războiului din Siria, unde Surovikin a deținut funcția de comandant, armata rusă a ignorat total dreptul internațional și a bombardat ținte civile, ceea ce a devenit un exemplu reprezentativ al tacticilor de război rusești. În cei trei ani de război din Siria, rușii au tras 300 de rachete de croazieră în această țară.

Organizațiile pentru drepturile omului, în special Human Rights Watch, îl consideră pe Surovikin responsabil pentru crimele de război din Siria și teroarea populației civile. Sub conducerea lui, spitalele din provincia Idlib au fost bombardate și Alep a fost de fapt distrus complet. Pentru crimele din Siria, Surovikin a fost decorat cu „Erou al Rusiei”.

Surovikin este cunoscut în armata rusă pentru duritatea sa. În special, el a fost acuzat în repetate rânduri de către procuratura rusă de violență fizică împotriva subordonaților săi, precum și de luare a deciziilor ilegale. Cu toate acestea, ieșea mereu „uscat din apă”.

Distrugând infrastructura energetică a Ucrainei, Surovikin se concentrează în mod clar pe încercarea de a zdrobi voința poporului ucrainean în timpul iernii. În timp ce Kievul a avut un oarecare succes în eliminarea multor ținte aeriene, bombardamentul constant al Rusiei cu rachete și drone kamikaze iraniene împotriva infrastructurii critice a Ucrainei este un motiv de îngrijorare considerabilă, având în vedere că instalațiile energetice au suferit deja daune semnificative. În acest sens, țările Occidentului colectiv trebuie să crească și să accelereze aprovizionarea cu sisteme de apărare antiaeriană și antirachetă, deoarece aceasta este cheia supraviețuirii ucrainenilor în timpul iernii.

#AnalizȘiOpinii #război #Ucraina #Surovikin

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button