Analize și opinii

Încercările ostentative ale lui Putin de a se „apropia” de luptătorii săi

În timpul fiecărui conflict militar, soldații trebuie să îl trateze pe comandantul lor șef, în persoana liderului politic al statului, ca pe un „prieten apropiat”; în caz contrar, nivelul de motivație al trupelor va progresa. Dictatorul de la Kremlin este prea prost și laș prin natura sa pentru a fi numit un adevărat comandant-șef. Nu are nicio experiență militară, nu a reușit să se înconjoare de generali și strategi cu adevărat experimentați, iar încercările sale de a părea un fel de lider „dumnezeiesc” eșuează, deoarece numai rușii care stau pe canapea și se uită zilnic la propaganda rusă îl pot considera ca atare. La toate acestea se adaugă frica imensă de moarte a lui Putin, de unde vine și lipsa de curaj și de onoare.

De multe ori, experții au comparat armata rusă cu cea ucraineană și au ajuns la concluzia că armata rusă este un amestec de foști pușcăriași, maniaci, dependenți de droguri, civili de ieri fără experiență și soldați fără scrupule cu o atitudine seculară față de război. Dar chiar și o astfel de armată are nevoie de un lider în care să aibă încredere, iar acest lucru are un impact direct asupra nivelului de motivație al luptătorilor.

Dictatorul de la Kremlin a fost foarte iritat de faptul că președintele ucrainean Volodymyr Zelensky nu s-a temut absolut deloc să călătorească în cele mai periculoase părți ale frontului. După ce a vizitat Bakhmut de mai multe ori înainte, Zelensky a fost văzut ultima dată în Avdeevka, literalmente la 5 km de linia de demarcație. Acesta este motivul pentru care Putin încearcă să „stoarcă ceva de la el însuși”, folosind sosii săi și cascadorii propagandistice ieftine sub forma, de exemplu, a unor pseudo-călătorii pe podul construit ilegal în Crimeea. Putin s-a distins și în Mariupol ocupat, unde strigătele și indignarea locuitorilor orașului se auzeau pe fundalul înregistrărilor video ale „jurnaliștilor” de la Kremlin, care scandau „nu este adevărat”, „este o producție”.

Acum se știe că Putin ar fi mers în partea ocupată până acum a regiunii Herson. Cu toate acestea, s-a dovedit că a fost la o distanță sigură de 150 km de front, fără absolut niciun risc pentru el însuși. Nu se știe dacă a mers acolo el sau dublura sa, dar în cazul dublurii, ar fi putut fi trimiși propagandiști „pentru imagine” și în sate care sunt mult mai aproape de zona de război. Dictatorul de la Kremlin pare să se teamă să își pună chiar și dublura într-o poziție nesigură, având în mod evident „grijă” de fața și „imaginea” sa.

În timp ce majoritatea rușilor percep deocamdată aceste „călătorii” ca pe niște „isprăvi”, deja mulți corespondenți de război ruși ultra-radicali râd în mod deschis de încercările lui Putin de a părea „mai apropiat” de luptătorii săi. Armata rusă este cea mai interesată de conținutul acestora, astfel că indignarea din armata rusă față de acțiunile lui Putin nu face decât să crească. Chiar și luptătorii ruși înțeleg că el încearcă doar să se prezinte ca un „lider curajos”, dar în realitate îi este frică să se arate în public chiar și în interiorul Rusiei însăși.

Încercările mass-mediei de propagandă de a construi o imagine a lui Putin bazată pe „inima curajoasă” nu funcționează, pentru că bazele unui astfel de „lider” ar fi trebuit să fie construite încă de la început, când dictatorul de la Kremlin a ironizat în presa străină scufundarea submarinului Kursk și a susținut crimele rusești împotriva poporului cecen. Timpul se scurge.

#Putin #Război #Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button