Război în Ucraina

Agonia dictatorului de la Kremlin

Atacul terorist asupra Ucrainei din 10 octombrie a arătat lumii încă o dată cât de disperat este Vladimir Putin. Astăzi a anunțat așa-numita „nouă etapă a operațiunii speciale”, dar nu ar trebui să vă așteptați la vreo metodă de război actualizată de la el. Vor fi în continuare inumane.

„Arma de înaltă precizie” cu care Vladimir Putin sperie constant Ucraina a reușit să demilitarizeze pista de biciclete de sub podul pietonal de sticlă al capitalei. Mă întreb de ce a supraviețuit, iar detonarea unui camion pe podul Kerci a provocat distrugerea inevitabil a jumătate din șosea? Loviturile de astăzi nu au fost îndreptate către obiecte militare, 84 de rachete de croazieră, 24 de drone, dintre care 13 drone kamikaze au vizat în mod deliberat infrastructura civilă a Ucrainei.

Atacurile teroriste asupra populației civile sunt asociate nu numai cu dorința unei „răzbunari” mizerabile pentru podul Kerci (care este foarte costisitor pentru Federația Rusă), ci și cu o înfrângere pe scară largă în direcțiile de sud și est ale frontul. Forțele armate ale Ucrainei eliberează rapid drumul către Herson, au intrat pe teritoriul regiunii Lugansk și controlează cea mai mare parte a regiunii Donețk.

S-a făcut simțită mobilizarea eșuată, despre care Vladimir Putin a spus personal astăzi: „… e destulă prostie în chestiunea mobilizării…” El a recunoscut în cele din urmă că problemele care complică acest proces „se adunau de mult timp” și „Există un motiv să începi să ai de-a face cu ei”. Desigur, bugetul militar jefuit și „trupele de canapea” absolut incompetente, de diferite grade de miopie și, în plus, cu o grămadă de diagnostice, nu vor putea reprezenta nici prima linie, nici ego-ul „marelui geopolitician”.

Vladimir Putin se teme de o lovitură de stat militară, ideea căreia se dezvoltă de mult în rândul elitelor ruse și într-un număr de unități militare. Raportând pentru distrugerea podului Kerci, el a menționat că un anumit număr de trădători ruși, ca să spunem așa, au fost implicați în pregătirea exploziei. Suna foarte suspect, pentru că nu costă nimic pentru el în toate și dă vina mereu fie Occidentului, fie NATO, fie Ucraina.

Astăzi, la Moscova, Garda Națională este în alertă totală, iar cu câteva zile mai devreme, Direcția Principală de Informații a raportat arestările militarilor ruși suspectați de trădare. Potrivit The Mirror, 18.000 de gardieni ai liderului rus au început astăzi să instaleze blocaje la intrarea în Moscova și au continuat să caute trădători în sistemul lor. De asemenea, serviciile de informații au confirmat pe deplin această informație. Deci, unde îl va duce chinurile lui Vladimir Putin?

Răspunsul este evident: regimul nu doar s-a supraviețuit, ci s-a autodistrus. Nicio încercare de a începe o nouă ofensivă împotriva Ucrainei, folosind armata de mână a dictatorului Alexandru Lukașenko, nu va avea succes. Spiritul ucrainean nu va fi rupt de noile atacuri teroriste rusești. Ucrainenii nu pot fi demoralizați chiar așa, mai ales în situația actuală. De data aceasta, întreaga lume s-a convins în sfârșit de pericolul atacurilor de schizofrenie la Vladimir Putin. Mai mult ajutor militar, sancțiuni și presiuni asupra Rusiei vor ajuta la doborarea regimului din interior, asigurând prăbușirea statului terorist și un viitor fără nori pentru întreaga umanitate.

#lovituri #rachete război #Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button