Internaţional

Incident Atlanticul de Nord: Un submarin rusesc a lovit sonarul unei nave de război britanice

Un submarin rusesc, monitorizat de o navă de război britanică aflată în patrulare în Atlanticul de Nord, a lovit un sonar remorcat de această navă, relatează sursa.

Ministerul britanic al Apărării a confirmat acum incidentul care s-a petrecut în urmă cu mai mult de un an.

„La sfârșitul anului 2020, un submarin rus urmărit de HMS Northumberland a intrat în contact cu sonarul său remorcat”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Marea Britanie.

Ministerul Apărării a precizat că fregata a localizat submarinul cu ajutorul sonarului remorcat – un tub lung prevăzut cu hidrofoane sensibile care ascultă sub apă.

„Marina Regală urmărește în mod regulat navele și submarinele străine pentru a asigura apărarea Regatului Unit”, se arată în comunicat.

Potrivit Marinei Regale Britanice, HMS Northumberland a efectuat o „misiune vitală de a proteja apele Marii Britanii” în 2020.

Incidentul, petrecut la sfârșitul anului 2020, a fost surprins de o echipă de televiziune care filma un documentar, potrivit BBC.

Camerele de filmat au surprins echipajul strigând: “Ce naiba a fost asta?”.

Nu este clar ce daune a suferit submarinul, dar nava britanică a trebuit să se întoarcă în portul din Scoția pentru a înlocui echipamentul avariat.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button