Politică

Întrevedere dintre prim-ministra R. Moldova Natalia Gavrilița și Ambasadoarea Republicii Croația. Ce subiecte au fost puse în discuție

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Republicii Croația în Republica Moldova, Marija Kapitanović cu care a discutat despre reforma justiției, digitalizarea serviciilor publice, modernizarea infrastructurii, dar și atragerea investitorilor externi. Sursă.

În cadrul întâlnirii șefa Executivului a ținut să exprime necesitatea intensificării cooperării-economice dintre Republica Moldova și Croația, fiind menționată prezența a 13 întreprinderi cu capital croat în țara noastră.

Republica Moldova are semnate cu Republica Croația 18 acorduri bilaterale, în domenii precum: promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor; evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale; comerțul și colaborarea economică; asistența reciprocă în domeniul vamal; cooperarea în domeniul combaterii crimei organizate și altor tipuri de infracțiuni grave; colaborarea în domeniul turismului,  culturii, parteneriatul european.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button