Politică

Iohannis: Securitatea Moldovei va fi discutată la Summitul București 9

La Summitul Formatului București 9, care se va desfășura pe 6 iunie la Bratislava, o atenție specială va fi acordată și partenerilor vulnerabili din regiune, precum Republica Moldova, care se confruntă cu provocări crescute de securitate.

Despre aceasta anunță președintele României, Klaus Iohannis, transmite IPN.

Klaus Iohannis va coprezida Summitul Formatului București 9, alături de președintele Slovaciei, Zuzana Čaputová, și președintele Poloniei, Andrzej Duda. La eveniment va participa, de asemenea, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Administrația prezidențială de la București menționează că reuniunea se desfășoară cu aproximativ o lună înaintea Summitului NATO de la Vilnius și va oferi prilejul unui schimb aprofundat de opinii cu privire la prioritățile de pe agenda aliată și obiectivele majore, cu accent pe consolidarea posturii NATO de descurajare și apărare pe Flancul Estic, precum și pe intensificarea cooperării cu Ucraina.

Agenda discuțiilor va viza evaluarea progresului realizat în implementarea deciziilor aliate adoptate în cadrul Summitului NATO de la Madrid, inclusiv în ceea ce privește angajamentele de investiții și cheltuieli pentru apărare, precum și sprijinul acordat Ucrainei în susținerea aspirațiilor sale euroatlantice.

#NATO #Iohannis #Securitatea_Moldovei #Summitul_București_9

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button