Politică

Ion Ceban, despre partidul MAN: Nu vreau să merg să mă rog la cineva pentru lucruri elementare

Congresul de constituire a partidului Mișcarea Alternativa Națională (MAN) va avea loc la 21 decembrie, ulterior vor fi depuse actele pentru înregistrarea oficială a formațiunii. Declarația a fost făcută de primarul general al Chișinăului, Ion Ceban. Edilul spune că-și dorește ca partidul său să obțină majoritatea în Consiliul municipal Chișinău la alegerile locale pentru a-și duce la bun sfârșit toate proiectele demarate în Capitală.

Ion Ceban spune că pentru a dezvolta și moderniza municipiul Chișinău are nevoie de sprijinul Consiliului municipal Chișinău, conform ipn.md.

În acest sens, edilul speră ca formațiunea sa, aflată în proces de constituire, va obține o majoritate confortabilă în CMC. Viceprimari și mulți dintre șefii direcțiilor municipale se regăsesc în echipa MAN, recunoaște primarul.

„Nu vreau să merg să mă rog la cineva pentru lucruri elementare. Nimeni nu cunoaște detaliile discuțiilor care au loc la Consiliul municipal. Subiectele se discută câte 4 luni de zile absolut nefondat. Vreau ca oamenii care știu să construiască, să pună umărul la schimbări, să le poată realiza. Am avut întrevederi cu sute de persoane care urmează să fie parte componentă a echipei MAN, am dezbătut programul, statutul, le vom transmite și partenerilor noștri din Occident să le vadă. Pe 21 decembrie va fi un congres tehnic de constituire și vom depune actele în conformitate cu prevederile legislației. Partenerii externi sunt partide din Uniunea Europeană, partide din Austria, România. Se alătură echipei persoane care reprezintă intelectualitatea, pedagogi, echipa cu care muncim la Primărie, cea mai mare parte din viceprimari, unii dintre șefii de direcții”, a spus Ion Ceban în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV Chișinău.

Primarul Chișinăului spune că formațiunea sa va participa pe cont propriu la următoarele alegeri, deocamdată nefiind luată în considerare eventualitatea participării la scrutin într-un bloc electoral.

„Intenția este de a participa la toate alegerile de acum încolo împreună cu MAN. Suntem un grup de oameni care gândesc la fel. Ne-am trasat obiectivele atât pentru municipalitate, cât și pentru țară”, a spus primarul general al Chișinăului.

Deși anterior premierul Natalia Gavrilița a menționat că MAN ar fi fost vizat în declarația Departamentului Trezoreriei SUA, care a sancționat 21 de persoane și entități din Republica Moldova, Ion Ceban respinge această acuzație.

Edilul spune că n-are nicio legătură cu Iurii Gudilin, cetățean al Federației Ruse, aflat în lista sancțiunilor americane.

„Ambasadorul SUA a explicat foarte bine că nu este vizat nici Ion Ceban, nici MAN. Cum poate fi vizat MAN dacă el nici nu există? Da, au fost foarte mulți la sediul PSRM, în campania mea eu mi-am făcut singur campanie. Da, dumnealui (n.r. Iurii Gudilin) mi-a făcut conexiunea cu Roscongres, care este o companie foarte mare specializată pe diverse domenii. Nu am primit ajutor în bani și nici ajutor de alt tip”, a punctat primarul Chișinăului.

Primarul capitalei Ion Ceban a anunțat crearea Mișcării Alternativa Națională încă la 30 decembrie 2021. Potrivit ultimului sondaj de opinie publică, realizat de International Republican Institute (IRI), dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare anticipate MAN ar obține 3% din sufragii.

#Ion_Ceban #partidul_MAN #înregistrarea

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button