Internaţional

Jurnalista Marina Ovsiannikova, care s-a opus războiului din Ucraina, a fost condamnată de Moscova la 8 ani și jumătate de închisoare

Jurnalista rusă Marina Ovsianikova, care a ajuns cunoscută după ce a apărut în direct la televiziune cu o pancartă criticând ofensiva Moscovei în Ucraina, a fost condamnată la opt ani și jumătate de închisoare de un tribunal de la Moscova, transmite sursa.

Tribunalul districtual Basmanny din Moscova a condamnat-o pe Ovsianikova, care locuiește în prezent în afara Rusiei, pentru răspândirea de „informații false” despre armata rusă.

Potrivit publicației independente de știri Sota, instanța i-a interzis Ovsiannikova să administreze site-uri web și conturi de social media timp de patru ani.

Cazul împotriva Marinei Ovseannikova a fost lansat în baza unei legi, adoptată după invazia Ucrainei din 24 februarie, care sancționează declarațiile împotriva armatei.

Marina Ovseanikova a intrat pe 14 martie cu o pancartă anti-război în emisie directă la principalului buletin de știri de la canalul cu cea mai mare acoperire națională și controlat de Guvernul Federației Ruse. În semn de protest, angajata televiziunii a îndemnat oamenii să nu asculte știrile pentru că sunt mințiți.

După aceea, conducerea postului TV a acuzat-o de „trădare”. Jurnalista a fost amendată cu 30.000 de ruble în temeiul unui articol despre „discreditarea” armatei din cauza unui videoclip în care se solicita proteste în masă, dar nu a fost taxată cu nimic pentru acțiunea în sine la televizor.

După demiterea ei de pe Channel One, Ovsiannikova s-a angajat în calitate de reporteră independentă pentru ziarul german Die Welt, de unde a plecat la începutul lunii iulie.

#Marina_Ovseanikova#condamnare #închisoare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button