Război în Ucraina

Kremlinul a pus Moldova pe o listă cu Ucraina

Războiul din Ucraina este în continuare o amenințare pentru Republica Moldova. O spune ambasadorul Ucrainei în țara noastră, Marco Şevcenko.

„Cu toții ne amintim de harta de pe peretele unuia dintre generali cu diverse săgeți, inclusiv în direcția Moldovei prin Odesa. Înțelegem cu toții că astfel de planuri nu se schimbă peste noapte. Toate acestea rămân pe desktopul celor care plănuiesc astfel de lucruri. Acesta este cel mai mare risc pentru Moldova”, a spus Șevcenko, transmite sursa.

El a amintit că rachetele rusești au încălcat deja spațiul aerian al țării noastre, când „unele fragmente” ale acestora au căzut pe teritoriul Republicii Moldova. 

Totodată, ambasadorul ucrainean consideră că, în acest moment, probabilitatea unei invazii ruse este scăzută. 

„Un atac terestru nu este de așteptat acum. Amenințarea militară externă la adresa Moldovei este acum mult mai mică decât era acum jumătate de an”, a spus Șevcenko. 

Cu toate acestea, în opinia sa, riscul de destabilizare internă în Republica Moldova este mare acum. Potrivit ambasadorului, unele forțe încearcă să „sincronizeze instabilitatea energetică și șocul prețurilor” pentru a provoca haos și teamă în rândul populației locale.

„Plănuiesc să colecteze toate acestea într-un singur loc, astfel încât sistemul de răspuns al statului să înghețe și să nu poată reacționa”, a declarat diplomatul.

#război #Ucraina #Moldova

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button