Război în Ucraina

Kremlinul – incapabil să recunoască înfângerea suferită în scufundarea „Moscovei”: Nu suntem obligați să comunicăm ceva despre echipaj

Kremlinul se spală pe mâini după scufundarea „Moscovei”. Dmitrii Peskov pasează responsabilitatea pentru comunicarea informațiilor despre membrii echipajului pe Ministerul rus al Apărării.

Purtătorul de cuvânt a lui Putin a punctat că nu poate spune dacă au existat indicații ale președintelui rus despre precizare informațiilor. „Toate interacțiunile le faceți pe linia Ministerului Apărării. Informația respectivă o poate oferi doar Ministerul Apărării și nu suntem obligați să vă comunicăm ceva despre echipaj”, le-a spus Peskov jurnaliștilor.

Crucișătorul „Moscova”, anterior trimis „la origini” de către grănicerii ucraineni, s-a scufundat pe 15 aprilie după ce a fost lovit cu o zi înainte de rachete Neptun, iar la bord a izbucnit un incendiu. Moscova anunța doar că a evacuat echipajul în întregime și nu oferea informații despre morți, răniți și dispăruți.

Între timp, presa rusă de opoziție scrie, cu referire la surse anonime din cadrul flotei, că pe corabie se aflau circa 500 de persoane. Cel puțin 37 dintre ele au decedat, iar altele aproximativ 100 au suferit răni. Celelalte persoane se presupun a fi dispărute fără veste, iar rudele publică anunțuri disperate despre căutarea lor pe rețelele de socializare.

Potrivit informațiilor neconfirmate oficial, cadavrele celor care s-au stins din viață au fost duse la Sevastopol. În oraș a fost observată și o panglică funerară dedicată marinarilor morți, însă nimeni nu a confirmat dacă aceasta a fost amplasată după producerea tragediei.

#război #Ucraina #Moscova

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button