Război în Ucraina

Nimic sfânt: Cozonaci verzi cu Z, vânduți în Rusia

Cozonaci verzi, cu litera Z imprimată, au apărut pe rafturile din Rusia. Copturile tradiționale de Paște au fost scoase la tarabe în regiunea Kurgan.

Reprezentanții Patriarhiei susțin că simbolica pe cozonaci nu reprezintă normalitate, conform Meduza și RIA Novosti. Potrivit lor, sfințirea acestor copturi nu poate si susținută de către biserică, transmite sursa.

În același timp, clericii laudă inițiativele societății de a oferi suport armatei.

„Biserica susține inițiativele poporului, îndreptate pentru susținerea armatei, dar consideră simbolica creștină suficientă. Nu credem că inscripționarea unor semne pe cozonaci este normalitate și, probabil, sfințirea lor nu poate avea loc”, au precizat reprezentanții Patriarhiei.

Simbolul Z este folosit de militari ruși pentru a-și marca tehnic. Acesta a devenit unul dintre semnele invaziei ruse în Ucraina și atrocităților comise de militarii Kremlinului în țara vecină.

În Republica Moldova și în Ucraina semnele, dar și panglica sfântului Gheorghe, sunt interzise.

În Federația Rusă, însă, ele devin tot mai mult propagate, în acest scop fiind utilizate inclusiv evenimentele în masă, sărbătorile religioase sau fiind implicați copiii.

#război #Rusia #propagandă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button