Război în Ucraina (Война в Украине)

Kuleba: Am arătat că-i putem învinge pe ruși. Avem nevoie de arme

Succesul contraofensivei împotriva Rusiei arată că Ucraina poate învinge forțele Moscovei, dar Kievul are nevoie de mai multe arme de la partenerii săi, a spus ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba, citat de Reuters.

Declarația vine după ce Moscova și-a abandonat principalul bastion din nord-estul Ucrainei, orașul Izium, după o înaintare rapidă a forțelor ucrainene, transmite sursa.

Kuleba, care a avut o conferință de presă cu omologul său german Annalena Baerbock, a spus că unii aliați au ezitat inițial să trimită arme, invocând riscul de a-l antagoniza pe președintele rus Vladimir Putin.

„Acum, slavă Domnului, nu mai auzim acest argument Am demonstrat că suntem capabili să învingem armata rusă. Facem asta cu armele care ni s-au dat”, a spus el.

„Așa că repet: cu cât primim mai multe arme, cu atât mai repede vom câștiga și cu atât mai repede se va termina acest război”, a continuat Kuleba.

Deși Germania a trimis obuziere autopropulsate în Ucraina, Kiev mai cere și tancuri de luptă Leopard, vehicule de luptă de infanterie Marder și tancuri antiaeriene Gepard.

#Rusia #război #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button