Război în Ucraina

Rușii iarăși se pierd în propriile polemici: Reacția nervoasă a Mariei Zaharova la întrebările unui jurnalist CNN

Un jurnalist de la CNN a confruntat-o direct pe Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe. Întrebată despre invazia din Ucraina, aceasta s-a enervat și a refuzat să răspundă.

A căutat, în schimb, justificări și a invocat acțiunile militare ale Statelor Unite în Irak, Afganistan și Siria, transmite sursa.

Frederick Pleitgen, jurnalist CNN: Președintele Federației Ruse a comparat operațiunea militară specială a Rusiei, invazia din Ucraina, cu lucrurile pe care le-a făcut Petru cel Mare în timpul Marelui Război Nordic, a spus că Rusia ia înapoi teritorii care sunt de drept ale Rusiei și că le întărește. Nu recunoaște astfel că a încălcat grav legea internațională?

Maria Zaharova, purtător de cuvânt al MAE rus: Când o să folosiți același ton și când puneți întrebări propriilor autorități? De ce folosiți acest ton când ne puneți nouă întrebări? Uitați-vă la 2014. A fost un referendum.

Frederick Pleitgen, jurnalist CNN: A spus că ia înapoi și consolidează teritoriile care aparțin altor țări. Nu este o încălcare a legilor internaționale?PUBLICITATE

Maria Zaharova, purtător de cuvânt al MAE rus: Invazia Irakului a avut o bază legală?

Frederick Pleitgen, jurnalist CNN: Nu vorbim de Irak acum. Voi invadați o țară suverană.

Maria Zaharova, purtător de cuvânt al MAE rus: Ați menționat că invadăm și ocupăm teritorii. Despre ce teritorii vorbiți?

Frederick Pleitgen, jurnalist CNN: De exemplu, întregul teritoriu din jurul Mării Azov. Invazia a mers și în direcția Kiev, unde armata rusă a fost înfrântă. Părți mari din Donbas, din regiunea Donețk, care erau sub control ucrainean. Apoi este regiunea din jurul Herson.

Maria Zaharova, purtător de cuvânt al MAE rus: Vorbiți despre Donețk și Lugansk? Poate aveți mai multe informații decât am eu, eu nu știu despre Kiev. Teritoriile Donețk și Lugansk sunt recunoscute ca state suverane. Au fost referendumuri, care au arătat voința oamenilor.

Frederick Pleitgen, jurnalist CNN: Dacă președintele rus spune că ceea ce se întâmplă în Ucraina este recuperarea teritoriilor care sunt de drept ale Rusiei, apoi consolidarea acestor teritorii, puteți să îmi explicați ce înseamnă asta, unde se termină și cum nu e asta o încălcare a legilor internaționale?

Maria Zaharova, purtător de cuvânt al MAE rus: Ați spus că nu răspund la întrebare. Eu răspund, dar nu vă place cum răspund. Poate contravine ideilor voastre. America a spus că este excepțională, iar noi am spus că acest concept este greșit. Pot să vă spun că soldați americani sunt acum în Siria, deși nimeni nu i-a invitat.

#Zaharova #război #polemică

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button