Societate

La Chișinău va fi deschis Oficiul Națiunilor Unite pentru Servicii de Proiecte

Republica Moldova va beneficia de expertiză internațională în domeniul managementului proiectelor strategice de infrastructură. În acest sens, urmează să fie deschis un Oficiu de țară al Oficiului Națiunilor Unite pentru Servicii de Proiecte (UNOPS), transmite sursa.

Cabinetul de miniștri a aprobat, miercuri, 19 iunie, inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului încheiat prin schimb de scrisori, dintre Guvernul Republicii Moldova și Oficiul Națiunilor Unite pentru Servicii de Proiecte (UNOPS).

Proiectul are drept scop deschiderea Oficiului de țară al UNOPS în Republica Moldova în baza rezoluției Adunării Generale ONU, precum și stabilirea condițiilor similare ca și pentru oficialii Națiunilor Unite asupra persoanelor care prestează servicii sau activităților, proprietăților, fondurilor și activelor UNOPS.

„Cu ajutorul UNOPS va fi posibilă mobilizarea resursele financiare și tehnice prin intermediul parteneriatelor cu donatori internaționali și sectorul privat, precum și beneficierea de expertiză internațională în domeniul managementul proiectelor de infrastructură strategice, ce va genera creșterea investițiilor și a resurselor necesare proiectelor de implementare, favorizând creșterea economică prin reducerea decalajelor de dezvoltare între regiuni.

Urmare a deschiderii Oficiului de țară al UNOPS se va accelera procesul de integrare europeană prin implementarea proiectelor pe diferite domenii, ce va îmbunătăți calitatea vieții și a condițiilor de trai a cetățenilor RM, la cele mai înalte standarde decente de viață”, se arată în proiect.

UNOPS reprezintă o structură operațională a ONU, responsabilă preponderent de implementarea proiectelor pentru sistemul ONU, instituții financiare internaționale, guverne şi alți parteneri. 

Totodată, dispune de un profil unic în calitate de unitate de implementare a proiectelor dintr-o paletă vastă de domenii, precum infrastructură, transport, apă și canalizare, achiziții publice, consiliere, planificare, proiectare, construcție, gestionarea deșeurilor managementul proiectelor, recrutarea resurselor umane etc.

#Moldova #ONU #UNOPS

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button