Analize și opinii

La Vilnius, Ucraina ar trebui să audă o poziție unificată că va deveni membră a NATO – europarlamentarul Eston

Un rezultat bun al summitului NATO de la Vilnius ar fi o declarație unificată a tuturor membrilor alianței că Ucraina va deveni membră a NATO în următorii trei ani.

Acest lucru a fost declarat de către un membru  al Parlamentului European din Estonia, membru al Comisiei pentru Relații Externe Jak Madison, conform sursei.

„Orice garanții și promisiuni sunt mai bune decât nimic. Sunt treizeci de state membre în alianță și nu sunt sigur că toate sunt pregătite pentru aderarea Ucrainei în jumătate de an sau într-un an. Probabil că încearcă să câștige timp, să vadă ce se va întâmpla cu Rusia, dar dacă auzim că Ucraina are perspective foarte bune de a deveni membru NATO, să zicem, în trei ani, este mai bine decât să părăsească Summit-ul fără nimic”, el. a spus.Europarlamentarul Eston.

„În mod realist, cred că cel mai bun rezultat al summitului NATO de la Vilnius ar fi o singură poziție a alianței de a furniza avioane nici măcar F16, ci F18 și, să zicem, mii de tancuri precum noul Abrams, o serie de alte poziții de arme moderne, ceva realist, pentru ca acum să întărească pe cât posibil Ucraina. Un rezultat bun ar fi, de asemenea, decizia SUA de a desfășura noi grupuri de batalion în Polonia pentru a întări flancul estic. Și, de asemenea, o singură declarație că în trei ani Ucraina va deveni membră a NATO. Cred că acesta ar fi cel mai bun rezultat ”, a concluzionat Yak Madison.

Anterior, tot în Bundestag-ul german, ei au făcut un apel pentru a oferi Ucrainei un MAP și un calendar pentru aderarea la NATO deja la summitul de la Vilnius. Membru al CDU/CSU, membru al Comisiei pentru Relații Externe Roderich Kizevetter a spus că țările care susțin Ucraina ar trebui să înceteze să-și exprime doar regretul ca răspuns la noile crime de război rusești, este nevoie de un răspuns de forță împotriva Federației Ruse. Un astfel de răspuns, potrivit lui, ar trebui să fie planul de aderare la NATO prezentat Ucrainei deja la summitul de la Vilnius și calendarul pentru aderarea la alianță.

De asemenea, mai devreme în Senatul belgian, Els Amp, un membru al liberalilor și democraților flamanzi, a cerut  ca Ucraina să devină fără întârziere membră NATO.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button