Politică

Lavrov: După dispariția URSS, a dispărut și scopul existenței NATO

Occidentul împinge Ucraina să continue războiul împotriva Rusiei, a declarat ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, spunând că o confruntare – chiar și cu arme convenționale – între puterile nucleare trebuie evitată, pentru că poate escalada.

Mai mult, el susține că alianța nord-atlantică NATO nu-și mai justifică existența după destrămarea Uniunii Sovietice, transmite sursa.

Țările occidentale se îndepărtează de la principiul necesității de a evita un conflict militar între puterile nucleare, potrivit ministrului rus de externe. 

„Acest lucru se vede foarte clar, inclusiv în contextul poziției lor privind Ucraina, care este împinsă pur și simplu să continue războiul purtat de Occident împotriva Federației Ruse”, a declarat Serghei Lavrov miercuri, potrivit agenției TASS. 

El a mai spus că orice confruntare militară între puteri militare, chiar și cu arme convenționale, trebuie evitată.  

„Pe lângă faptul că un astfel de război (nuclear – n.r.) este inacceptabil, trebuie evitat orice conflict militar între puterile nucleare, chiar și folosind arme convenționale. Escaladarea poate scăpa de sub control”, a mai arătat șeful diplomației de la Moscova. 

În plus, el susține că alianța nord-atlantică NATO nu-și mai justifică existența, după căderea Uniunii Sovietice. 

„Suntem îngrijorați de evoluția rapidă a Alianței Nord-Atlantice, inclusiv în contextul războiului declanșat de Occident împotriva noastră în Ucraina și al securității globale. Până de curând, toată lumea era convinsă că NATO este o alianță defensivă care este preocupată doar de protejarea teritoriilor membrilor săi. După dispariția URSS și a Pactului de la Varșovia, a dispărut și scopul existenței NATO – până la urmă, ei voiau să se «apere» de blocul socialist condus de Uniunea Sovietică”, a mai spus Serghei Lavrov.

#Lavrov #dispariția_URSS #NATO #scopul existenței

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button