Politică

Criza ucraineană: Nicu Popescu a avut o convorbire telefonică cu omologul său Dmytro Kuleba

Vicepremierul, ministrul afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a discutat cu omologul său ucrainean Dmytro Kuleba despre situația regională. „Ambii exprimându-ne îngrijorări în legătură cu tensiunile crescânde și concentrare de trupe ruse la granița cu Ucraina”, relatează Popescu.

Conform sursei, ministrul moldovean declară că rămâne de neclintit sprijinul reciproc pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și Ucrainei „în cadrul frontierelor noastre recunoscute la nivel internațional”.

„Am reiterat ferma noastră convingere că orice acțiuni violente și amenințări cu utilizarea forțelor militare sunt contrare dreptului și normelor internaționale”, comunică Nicu Popescu.

Ieri, 12 februarie, cu referire la situația de securitate din regiune, Ministerul moldovean al Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) declara că se află în contact permanent la acest subiect cu partenerii țării noastre. Astfel, MAEIE a menționat că Ambasada Republicii Moldova la Kiev monitorizează cu atenție evoluțiile din Ucraina.

#Nicu_Popescu #MAEIE #Dmytro_Kuleba #Ucraina #criza_ucraineană

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button