Război în Ucraina

Lavrov spune că Occidentul ar pregăti Moldova pentru rolul „viitoarei Ucraine”. MAEIE: „Face parte din retorica amenințătoare”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov spune că Occidentul ar pregăti Republica Moldova pentru rolul „viitoare Ucraine”. Într-un interviu acordat jurnalistului rus Dmitri Kiselev, șeful diplomației de la Moscova a subliniat că președinta țării noastre s-ar grăbi să ducă Republica Moldova în NATO, dar și că ar fi gata pentru unirea cu România. 

„Acum, pentru acest rol este pregătită Moldova, în primul rând pentru că s-a reușit, prin metode destul de specifice, departe de a fi libere și democratice, alegerea unui șef de stat, care este pur și simplu dornic să intre în NATO. Ea (nr. Sandu) deține cetățenie română, susține unirea cu România și în general, este în stare de practic orice. „Aceasta este una dintre țările pe care Occidentul vrea să le transforme într-o altă anti-Rusie”, a declarat Serghei Lavrov.

Am solicitat un comentariu de la Ministerul de Externe de la Chișinău. Potrivit reprezentanților MAEIE, declarațiilor ministrului rus de Externe nu corespunde adevărului.

„Respingem categoric declarațiile șefului diplomației ruse care nu corespund adevărului și fac parte din retorica amenințătoare deja bine cunoscută a diplomației ruse. Ținem să amintim părții ruse că drumul pe care merge Republica Moldova este calea aderării la Uniunea Europeană. Acesta este proiectul de țară susținut de cetățeni. Moldova ca stat și moldovenii indiferent de preferințele politice sau geopolitice își doresc Pace, Libertate și Democrație. Vom aprecia ca toate țările lumii, inclusiv Federația Rusă să respecte decizia poporului nostru. Republica Moldova și-a ales clar viitorul, iar acest viitor este parte a lumii libere” , a subliniat purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.

Menționăm că ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov a mai menționat în cadrul aceluiași interviu că președinta Maia Sandu, Chișinăul și Occidentul ar refuza reluarea dialogului în formatul 5+1, cu participarea reprezentanților Chișinăului, Tiraspolului, Rusiei, SUA, OSCE și ONU. 

#Lavrov #Occident #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button