Război în Ucraina

“Libertatea” lumii rusești: Protestatarii împotriva mobilizării, arestați și înrolați direct în armată

După ce președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat o mobilizare parțială, cel puțin 1.300 de persoane au fost reținute miercuri în toată Rusia pentru participarea la proteste anti-mobilizare la nivel național, unele dintre ele fiind înrolate direct în armată, scrie CNN.

Imaginile și videoclipurile arată că poliția reprimă manifestanții din mai multe orașe, cu imagini care arată mai mulți protestatari la o demonstrație din centrul Moscovei, duși de poliție și autorități din Sankt Petersburg, încercând să stăpânească o mulțime care scandează „fără mobilizare” în fața Catedralei Isakiivski, transmite sursa cu referire la Agora.

Poliția i-a reținut miercuri pe protestatari în 38 de orașe din Rusia, potrivit cifrelor publicate la scurt timp după miezul nopții de grupul independent de monitorizare OVD-Info. Purtătoarea de cuvânt a grupului, Maria Kuznețova, a declarat că unii dintre protestatarii arestați de polițiștii anti-mobilizare au fost recrutați direct în armata Rusiei.

Unul dintre deținuți a fost amenințat cu urmărirea penală pentru că a refuzat să fie recrutat, a spus ea. Guvernul a spus că pedeapsa pentru refuzul proiectului este acum 15 ani de închisoare.

#proteste #mobilizare #Rusia #protest

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button