Societate

Litvinenco despre modificărire operate la legea avocaturii: un echilibru rezonabil

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, consideră un echilibru rezonabil că, pe de-o parte, s-a modificat articolul care se referă la accederea în profesia de avocat.

Tot el spune că pe de altă parte, s-au lăsat garanțiile în raport cu avocații, doar că s-a limitat sau au fost excluse garanțiile respective în raport cu comiterea actelor corupționale, transmite sursa.

Declarațiile ministrului au fost făcute luni seara, 24 ianuarie, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8.

Mai mult decât atât, s-au stabilit anumite garanții în ceea ce privește efectuarea perchezițiilor la sediul avocaților. Din câte am înțeles, legea a fost promulgată astăzi și, dacă nu greșesc, mâine va fi publicată în Monitorul Oficial (…). Probabil că se putea comunica cu ei în prealabil și noi suntem deschiși să continuăm aceste discuții. Am văzut că se solicită constituirea grupurilor de lucru care să lucreze la codurile de procedură legate de garanțiile avocaților. Am comunicat mai puțin, vom comunica mai mult”, a declarat ministrul Justiției.v

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button