Analize și opinii

Lovitura cu rachete asupra Odesei: o nouă manifestare a caracterului terorist al agresiunii rusești

Federația Rusă continuă să își demonstreze cruzimea și cruzimea față de Ucraina. La 15 martie, în ziua începerii pseudo-votului rusesc în cadrul “alegerilor” prezidențiale, a avut loc un atac cu rachete asupra Odesa, soldat cu zeci de morți și răniți printre civili, inclusiv salvatori. Acest act de agresiune confirmă natura teroristă a regimului rus, care caută să provoace cât mai multe daune societății civilizate.

Ultimul atac cu rachete al Rusiei a făcut parte dintr-o strategie deja cunoscută pe scară largă de destabilizare a Ucrainei. Atacul a vizat case rezidențiale, facilități economice și vehicule, indicând dorința autorităților ruse de a provoca cele mai mari daune populației civile. Este important de menționat că locuința a fost lovită de două ori. După prima explozie, medicii, salvatorii și ofițerii de poliție s-au grăbit să ajungă la fața locului. Rusia a prevăzut acest lucru și a lovit în mod criminal a doua oară, luând viețile a o duzină de medici și lucrători de urgență….

Bilanțul morților continuă să crească. Astăzi este de 21 de persoane. Cu toate acestea, din păcate, se schimbă, deoarece dintre cele 75 de victime, 38 se află în spital. 11 cetățeni sunt în stare foarte gravă. 52 de clădiri, inclusiv case de locuit, au fost avariate. Conducta de gaz și rețelele electrice au fost, de asemenea, afectate, privându-i pe locuitorii din Odessa de căldură și lumină.

Rusia nu se oprește la un singur atac. Pe fondul alegerilor în curs de desfășurare, rușii vor continua să efectueze atacuri pe scară largă asupra Ucrainei, și mai ales asupra populației civile, în următoarele zile. În plus, Corpul voluntarilor ruși, care luptă cot la cot cu ucrainenii împotriva regimului de la Kremlin, continuă să atace rafinăriile de petrol, instalațiile militare și bazele rusești, în special în regiunea Belgorod. Prin urmare, Kremlinul va da din nou un “răspuns” nu pe motive de moralitate militară, ci în mod criminal și ipocrit asupra populațiilor pașnice și neînarmate.

Caracterul criminal al agresiunii rusești în Ucraina confirmă faptul că Vladimir Putin a devenit principalul inamic pentru întreaga lume civilizată. Regimul rus se pregătește pentru un război de lungă durată, iar jurnaliștii și propagandiștii ruși afirmă că Rusia nu intenționează să se oprească în Ucraina. Acest lucru reprezintă o amenințare reală pentru Moldova, statele baltice și întreaga Europă.

Situația, aparent așteptată de puțini în 2021, a demonstrat necesitatea unui răspuns serios al comunității mondiale la acțiunile agresive ale Rusiei. Neîncrederea în amenințarea rusă la adresa Europei va aduce lumea în pragul celui de-al treilea război mondial.

Singura modalitate de a opri acțiunile agresive ale Rusiei este de a consolida capacitățile de apărare ale Europei și Ucrainei. Forțele armate ucrainene ar trebui să continue să fie echipate cu arme moderne și sisteme de apărare aeriană, ceea ce va ajuta la prevenirea unor astfel de tragedii să se repete în viitor. Presiunea sancțiunilor asupra regimului Putin trebuie, de asemenea, să continue, extinzându-și doar amploarea.

Intervenția forțelor comunității internaționale, inclusiv livrarea de sisteme suplimentare de apărare aeriană, va fi un factor decisiv în prevenirea altor victime civile în Ucraina și în protejarea lumii civilizate de acțiunile agresive ale regimului rus.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button