Război în Ucraina

Lovitură istorică: Ucraina a distrus cel mai modern avion rusesc, Su-57, la 600 km de linia frontului

Serviciul de spionaj al armatei ucrainene (GUR) a anunțat duminică că armata rusă a suferit o pierdere semnificativă: un avion de luptă Su-57, cel mai avansat model al forțelor aeriene ruse, a fost lovit pe pista unui aerodrom militar din Rusia, situat la aproximativ 600 de kilometri de linia frontului. Su-57 este un avion multirol de generația a cincea, din care au fost fabricate până acum doar câteva exemplare, conform sursei.

„La 8 iunie 2024, un avion de luptă multirol Su-57 al statului agresor a fost lovit pe pista aerodromului Ahtubinsk din regiunea Astrahan (la Marea Caspică – n.r.) a Federației Ruse, situat la 589 de kilometri de linia de luptă.

Acest lucru este evidențiat de imaginile din satelit ale aeronavei care parchează pe aerodromul inamic”, arată GUR într-un comunicat de presă remis duminică. Serviciul de spionaj militar a publicat și imagini din satelit în care susține că apare aparatul de zbor surprins în zile diferite, înainte și după ce a fost avariat. 

 „Imaginile arată că, pe 7 iunie, Su-57 stătea intact, iar pe 8, în apropierea acestuia se aflau resturi de la explozie și pete caracteristice de foc provocate de incendii.”

Su-57 este cel mai modern avion de luptă al Moscovei, care poate folosi rachete X-59 și X-69 pentru atac, mai arată comunicatul GUR, adăugând că există puține astfel de aparate în dotarea forțelor ruse.

„Avarierea Su-57 este primul caz de acest fel din istorie”, mai precizează spionajul militar ucrainean.

#Ucraina #Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button