Analize și opiniiInternaţionalRăzboi în Ucraina

Luptă în regiunea Harkov: Rusia a făcut o nouă încercare ofensivă

Pe 10 mai 2024, forțele de ocupație ruse au lansat o nouă încercare ofensivă, destul de mare, în direcția Harkov. Trupele ruse au trecut granița de stat a Ucrainei și au început operațiuni militare în zona Liptsy și Volchansk din nordul regiunii Harkov. Această ofensivă este cea mai recentă provocare pentru forțele de apărare ucrainene, care de doi ani au rezistat cu curaj agresiunii ruse pe scară largă și au luptat timp de zece ani cu amenințarea militară și cu ocuparea de către Kremlin a mai multor teritorii ucrainene, inclusiv Crimeea.

Încă din primele ore ale ofensivei, armata ucraineană a dat o respingere dură invadatorilor. Teritoriul ocupat de inamic este localizat și se efectuează foc constant asupra acestuia. Forțele de Apărare ucrainene folosesc toate mijloacele disponibile pentru a opri ofensiva inamice și a forța Federația Rusă să se retragă.

Comandamentul rus încearcă să lupte pentru o victorie rapidă în acest sector al frontului, așa că aruncă forțe semnificative în luptă, fără să-i pese de păstrarea vieții propriilor cetățeni. În ciuda pierderilor semnificative, ocupanții își continuă atacurile.

Luptele din regiunea Harkov au loc pe teren dificil, unde sunt multe păduri. Acest lucru îngreunează manevrarea trupelor și face lupta mai dură. Liniile de fortificație de apărare ale regiunii de nord Harkov, construite de armata ucraineană după eliberarea regiunii în primăvara anului 2022, sunt situate la o anumită distanță de granița de stat. Acest lucru le permite trupelor ucrainene să conducă o apărare mai flexibilă și să lovească inamicul din adâncurile apărării.

Intenția atacurilor inamice în regiunea Harkov este de natură să dezorienteze și să disperseze trupele ucrainene, abatendu-le atenția de la direcția principală a ofensivei ruse din Donbass.

În ciuda tuturor dificultăților, forțele de apărare ucrainene sunt hotărâte să respingă cu hotărâre inamicul. Ei au experiență de luptă acumulată pe parcursul a zece ani de război al Rusiei împotriva Ucrainei, moral ridicat și sprijinul poporului ucrainean. Luptele din regiunea Harkov sunt un alt act de eroism al poporului ucrainean în lupta sa pentru libertate și independență. Datorită curajului și perseverenței soldaților ucraineni, inamicul va fi oprit și forțat să se retragă.

#Harkov #ofensivă #lupte

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button