InternaţionalPolitică

De ce ieșirea Moldovei din CSI este un proces de durată

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, susține că ieșirea Republicii Moldova din Comunitatea Statelor Independente (CSI) este un proces de durată.

Șefa statului a explicat această situație prin faptul că relația țării noastre cu această organizație se bazează pe câteva sute de acorduri, multe dintre ele bilaterale și pe plan economic, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

„Acolo nu e vorba de un acord, e vorba de sute de acorduri, iar multe dintre ele se referă la relația cu alte state, ca Kazahstan, Kîrghîzstan, sunt acorduri pe partea economică”, a declarat șefa statului, în cadrul conferinței „Europa după războiul din Ucraina. Perspective, viziuni, strategii, proiecte”, organizată de Asociația Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană – România Europeană la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Sandu afirmă că aceste acorduri sunt analizate în prezent, pentru a se vedea din care acorduri este posibilă retragerea și care ar urma să fie păstrate.

„Din câte știu eu, se face o analiză a acestor lucruri și nu e posibil de a ieși din toate acordurile. Se va analiza și se va vedea din care ieșim, care sunt relevante pentru relațiile noastre economice bilaterale cu alte state.  Trebuie să fim pragmatici și să mergem logic asupra acestui lucru”, a menționat președintele Maia Sandu.

În cadrul conferinței „Europa după războiul din Ucraina. Perspective, viziuni, strategii, proiecte”, președintele Maia Sandu a primit premiul ICDE România Europeană 2022.

#CSI #ieșire #Moldova #Sandu

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button