Politică

Macron și Scholz vin din nou la Chișinău? Anunțul făcut de președintă

Pe 17 octombrie, la Chișinău se întrunește Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de președintă, la întrunirea reuniunea ambasadorilor țării noastre, transmite sursa.

În context, șefa statului a cerut diplomaților să sprijine dezvoltarea relațiilor comerciale și economiei.

„În continuare trebuie să lucrăm pentru a asigura acces mai mare pe piața Uniunii Europene, să lucrăm mai mult pentru dezvoltarea căilor de transport. Vom discuta cu partenerii pe Platforma de Sprijin a Moldovei, pe 17 octombrie la Chișinău. Vom discuta despre necesitățile pe care le avem pentru perioada următoare. Rolul dumneavoastră rămâne să promovați comerțul, să promovați țara noastră ca o destinație sigură pentru investiții”, le-a spus Maia Sandu ambasadorilor.

Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova a fost creată, urmare a izbucnirii războiului din Ucraina, la inițiativa României, Germaniei și Franței. Aceasta își propune să ofere asistență imediată politică, financiară și materială, precum și de expertiză aprofundată pentru procesul de reformă democratică, din partea instituțiilor și statelor membre ale Uniunii Europene, a țărilor G7, a instituțiilor financiare internaționale și organizațiilor internaționale, precum și a altor parteneri de dezvoltare.

#Macron #Scholz #Chișinău #Maia_Sandu

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button