Societate

Mai multe arme și muniții deținute ilegal, au fost depistate acasă la patru persoane

Descinderi la Ocnița. Patru persoane, în vizorul poliției pentru încălcarea regulilor de păstrare, deținere, transport, port şi folosire a armelor şi munițiilor. Mai multe pistoale, arme de foc, încărcătoare, cartușe și diverse accesorii folosite pentru vânătoare, depistate în cadrul perchezițiilor, au fost ridicate de oamenii legii, transmite sursa.

Potrivit Poliției, au fost acumulate informații operative și probe în privința a patru persoane cu vârste cuprinse  între 35 și 50 de ani, precum că păstrează ilegal mai multe arme de foc și muniții, unele dintre ele fiind modificate artizanal, dar și sisteme optice de ochire și monitorizare pe timp de noapte  folosite pentru braconaj.

În timpul perchezițiilor la domiciliile și în mijloacele de transport ale  suspecților  polițiștii au depistat și ridicat:un pistol cu bile de cauciuc, un pistol pneumatic, sute de cartușe, o arma lungă cu țeava, o armă lungă cu glonț, o armă pneumatică, dar și zeci de piese și accesorii din metal și lemn pentru arme de vânătoare, camere de supraveghere pentru vânătoare și altele.

Toate bunurile depistate au fost ridicate. O parte din arme și muniții erau deținute legal, dar pentru că nu erau respectate condițiile de păstrare – au fost ridicate și ele.

Polițiștii continuă cercetările sub toate aspectele legale, pentru  stabilirea circumstanțelor în care armele au fost dobândite, inclusiv acțiuni procesuale de stabilire a scopului păstrării acestora, precum și altor persoane implicate. Cazul este documentat de ofițerii  Direcției investigații „Nord” a INI.

#arme#percheziții#lege

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button