Politică

Mai multe critici în legătură cu numirea lui Recean în calitate de consilier prezidențial

Numirea lui Dorin Recean în funcția de consilier prezidențial este o greșeală și va costa scump Președinția, consideră Ștefan Gligor, liderul Partidului Schimbării.

„Reputația și activitatea lui Recean din trecut, ca ministru și membru fidel al echipei lui Filat, va lovi direct în încrederea oamenilor în presedinte, ca lider politic si în președinție ca instituție. In Moldova sunt suficienți oameni bine informați despre activitatea și expunerile ex-ministrului Recean. Guvernarea comite zilnic greșeli, care puteau fi ușor evitate și acest proces devine cronic. Consecințele vor fi grave pentru PAS și pentru țară. Regretăm această numire”, a menționat liderul Partidului Schimbării, conform sursei.

Noua numire în funcție a fost criticată dur și de liderul partidului Platforma DA, Dinu Plângău.

„Scoaterea lui Dorin Recean la lumină este o decize total neinspirată, care va dezamăgi foarte multă lume. Înregistrările șocante din perioada conflictului dintre Plahotniuc și Filat a scos la suprafață toată mizeria ascunsă după fotografii calitative și discursuri patriotice. Atunci, o lume întreagă a văzut cum se dă mită pentru a fi procurați chiloți și cum agenții economici pot fi ,,trăsniți cu capul de asfalt”, iar altora să li se facă ,,raslablenie”, a comentat Dinu Plângu.

Mai mult ca atât, fostul deputat susține într-o postare plasată pe pagina sa de facebook că la mijlocul lunii ianuarie, procurorul general suspendat Alexandru Stoianoglo ar fi fost acasă la Dorin Recean.

„La o beție, Stoianoglo știind afinitatea lui Recean cu PAS, acolo mai fiind o persoană importantă, l-a întrebat dacă să-și depună demisia. Recean i-a sugerat lui Stoianoglo să nu-și depună demisia. (…) Eu nu știu cine sunt consilierii doamnei Sandu pe domeniul respectiv, dar îi sugerez să-i schimbe. Să mai facă ordine la SIS și să-l întrebe pe Recean ce a mai discutat cu Stoianoglo și cum dumnealui vrea să ne asigure securitate având atâtea pete în trecut”, se întreabă Dinu Plângău.

Noul consilier prezidențial nu a comentat deocamdată aceste acuzații.

Precizăm că președintele Maia Sandu, a semnat vineri, 4 februarie, decretul prin care Dorin Recean a fost numit consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate. Dorin Recean își va începe mandatul de consilier prezidențial începând cu data de 7 februarie.

#Recean #critică #consilier_prezidențial

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button