Economie

Mai multe reparații capitale și mai puține construcții în Moldova

În Republica Moldova, în prima jumătate de an, s-a construit mai puțin decât în aceeași perioadă a anului 2022. Volumul total al lucrărilor a scăzut cu 8%, potrivit Biroului Național de Statistică.

În special, a scăzut volumul lucrărilor de întreținere și reparații curente, cu 22,6%, dar și cel al lucrărilor de construcții noi, cu 13,3%, transmite sursa.

Totodată, volumul lucrărilor de reparații capitale și volumul altor lucrări de construcții, precum demolări, amenajarea terenurilor până la construcții și altele, a crescut în perioada analizată cu 26,2% și, respectiv, cu 1,1% față de ianuarie-iunie 2022. 

Pe obiecte de construcție, în ianuarie-iunie 2023, față de aceeași perioadă a anului 2022, s-au înregistrat descreșteri (în prețuri comparabile) ale volumului lucrărilor de construcții executate la clădirile rezidențiale (-22,9%) și construcții inginerești (-7,1%). Totodată, volumul lucrărilor de construcții executate la clădirile nerezidențiale a crescut în perioada analizată cu 6,5% față de perioada corespunzătoare a anului 2022.

#Statistică #Moldova #Construcții

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button